sâmbătă, decembrie 4, 2021

Smartphone-urile nu mai sunt simple dispozitive de comunicare, deoarece ele devin tot mai des dispozitive de monitorizare a sănătății. Astfel, smartphone-ul ar putea deveni noua armă împotriva astmului

Compania Proppeler Health produce inhalatoare care pot fi conectate prin Bluetooth cu telefonul mobil pentru a crea o hartă a locurilor și a orelor când acestea sunt folosite de pacienții care au astm. Datele îi vor ajuta pe cercetători să producă o hartă a zonelor periculoase și să își dea seama ce anume pornește simtomele.

Te-ar mai interesa: Lucrul care a salvat cele mai multe vieți, încă de...

Pacienții cu astm care nu au un inhalator de tip smart pot downloada o aplicație(LifeMap) care să le permită să introducă manual datele când au folosit inhalatorul, iar dacă sfatul medicului este să îl folosească la ore stabilite, atunci aplicația îi va anunța.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri