Sari la conținut

Șoc în showbiz. O cântăreață de la noi e devastată! A ajuns la Terapie Intensivă: „Au intubat-o”

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
operație cancer osos la un copil

O cântăreață de muzică populară e devastată de durere. Fiica a ajuns la terapie intensivă. Ea a fost diagnosticată cu cu o formă severă de pneumonie, în urma contractării unei viroze de la frații săi mai mari.

Este vorba despre cântăreața Cristina Drăgan Diaconescu. Cel de-al patrulea copil al său este în stare gravă, după ce micuța a contractat o viroză ce a necesitat internarea la terapie intensivă.

Sofia, fiica cântăreței Cristina Drăgan Diaconescu, a fost diagnosticată cu o formă severă de pneumonie. Copilul a contactat viroza de la frații săi mai mari. Din acest motiv, fetița de cinci săptămâni se află în spital, intubat pe secția de terapie intensivă, starea sa fiind gravă.

„Bucuria nu a ținut foarte mult, la cinci săptămâni Sofia a luat o viroză de la frații mai mari adusă de la grădiniță. Am ajuns la spital, pentru că tuşea și respiră greu. Echipa de medici pneumologi a văzut-o și au decis să o interneze. Diagnosticul inițial a fost bronșiolită cu vsr iar situația s-a agravat, din păcate. A ajuns în terapie intensivă de urgență chiar de Sf Nicolae. A fost pusă pe aparatul de oxigen, peste noapte s-a decompensat și au intubat-o. A fost un șoc când am găsit-o intubată”, declară câtăreața.

Fiica artistei a fost infectată cu o bacterie periculoasă

„Am avut încredere în medici”, declară artista, deși situația este complicată.

Sofia a fost infectată cu o bacterie, care nu era vizibilă în analizele medicale, dar era prezentă în tractul său respirator.

„Șefa de secție de la terapie intensivă mi-a zis pe un ton hotărât că situația este foarte gravă. Era infectată și cu o bacterie din tractul ei respirator. Nici nu ieșea în analize, atât de parșivă a fost. Au pus-o pe un antibiotic mai puternic care a salvat-o. Am pătimit, treceau orele greu, doamna doctor îmi spunea că e grav și că trebuie să avem răbdare. Am avut încredere în medici, niște doctorițe extraordinari”, a transmis, pentru Star Popular, Cristina Drăgan Diaconescu.

Atenție la aceste simptome prezentate de copii! Ar putea fi vorba despre infectare cu Omicron, afirmă specialiștii

Din nefericire, a crescut numărul cazurilor de infectare cu coronavirus la copii, iar tulpina dominantă, Omicron, nu provoacă simptomele obișnuite. Adică cele ale unei boli respiratorii. Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre problemele pe care le prezintă cei mici după ce se infectează.

Ce simptome au copiii care se infectează cu Omicorn?

„Azi-noapte, din cele aproape 100 de teste rapide făcute, un sfert au fost pozitive pentru SARS CoV2. Suntem plini, asta e realitatea momentului”, a spus doctorul de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

Simptomele de boală ar putea consta în febră, vărsături, forme ale unei gastroenterite acute.

„La copiii foarte mici putem să ne păcălim. COVID, în epoca Omicron, poate să înceapă ca o gastroenterită acută. Cei mai mulți sugari de ieri au venit cu febră și vărsături, nu au venit ca boală respiratorie – sau nu în prim plan boală respiratorie”, a mai precizat Mihai Craiu, potrivit EVZ.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.