Sari la conținut

Șoc total: Vlăduța Lupă, de urgență la spital. Ce probleme de sănătate are cântăreața: E ultima șansă

Din cuprinsul articolului

Vlăduța Maria Rus Lupău cunoscută sub numele de scenă Vlăduța Lupău, cântăreață de muzică populară românească din zona Ardeal și realizatoare de emisiuni de muzică populară, a venit cu informații de ultim moment despre starea ei de sănătate. Potrivit acesteia, ea a ajuns de urgență la spital din cauza tusei cronice.

Pentru Vlăduța Lupău nu este o perioadă bună. Vedeta se confruntă cu probleme de sănătate. Ea și i-a anunțat pe fanii ce s-a întâmplat.

„N-am mai zis astăzi nimic către voi pentru că și deoarece și din cauza că o să vă zic poate peste o zi, două. Știți problema mea cu tusea, da? Încerc să o rezolv, e ultima șansă, ultima variantă”,a spus ea într-un story postat pe contul ei de Instagram.

De ani de zile, Vlăduța Lupău suferă de tuse cronică

De ani de zile, Vlăduța Lupău suferă de tuse cronică, fapt ce a determinat-o să consulte mai mulți specialiști medicali atât din România, cât și din străinătate.

După ce a făcut mai multe investigații, vedeta a fost diagnosticată cu hernie hiatală. Ea spune că „ o să acționez și pe tuse, și pe reflux, și pe alergii, deși alergii nu am, dar să fiu sigură și pentru corzile vocale, pentru că, corzile mele vocale sunt afectate”.

„Am venit la Paris, sufăr de o tuse cronică de ani întregi. Am scăpat de ea, când uterul a împins stomacul în sus (…) Am consultat în ultimii 7-8 ani mai mulți medici. La alergolog, alergiile pe piele, din sânge, la tiroidă, nu am avut nimic. La plămâni, radiografii (…) Cică tușești psihic. Nici vorbă.

Mi s-a confirmat hernia hiatală și nu vor să mă opereze, deși eu insist să mă operez, pentru că nu aș putea trăi așa. Am venit la Paris și nici el nu vrea să mă opereze, pentru că hernia asta hiatală este mică și mi-a dat un tratament. Am două plase de medicamente (…). O să acționez și pe tuse, și pe reflux, și pe alergii, deși alergii nu am, dar să fiu sigură și pentru corzile vocale, pentru că, corzile mele vocale sunt afectate”, a explicat artista de muzică populară prin intermediul rețelelor sociale.

Hernia hiatală

Hernia hiatala reprezinta trecerea sau alunecarea unei portiuni gastrice din abdomen in cavitatea toracica, prin intermediul hiatusului diafragmatic- orificiu fiziologic la nivelul muschiului difragm (prin intermediul caruia esofagul coboara catre stomac) care delimiteaza mediastinul de abdomen.

Nu se cunosc cu precizie cauzele care stau la baza herniei hiatale. Exista însă unele situații sau unii factori care ar putea contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni.

Hernia hiatala apare atunci când țesutul muscular slăbit permite stomacului să se strecoare prin diafragma. Nu exista suficiente date pentru a explica de ce se întâmplă acest lucru.

Factorii de risc ai herniei hiatale

Herniile hiatale se dezvolta mai ales la persoanele care au peste 50 de ani,  sunt supraponderale, au modificări ale diafragmei pe măsură ce se înaintează în vârstă, tușesc și obișnuiesc să ridice greutăți.

Simptome 

Herniile hiatale care nu sunt severe nu provoacă simptome. Herniile hiatale severe pot avea însă următoarele manifestări:

 • arsuri la stomac;
 • regurgitarea alimentelor sau a lichidelor;
 • refluxul acidului din stomac în esofag (reflux acid);
 • dificultate la înghițire;
 • senzație de sațietate care apare la scurta vreme după așezarea la masa;
 • dificultate respiratorie;
 • vărsături;
 • scaune care pot indica sângerare gastrointestinala;
 • pirozis: senzație de arsura la nivelul stomacului. Pirozisul se înrăutățește în momentele în care te apleci sau te întinzi pe spate;
 • durere epigastrica: apare mai ales după masa;
 • eructație; eliminarea aerului din stomac ce se realizează cu zgomot (râgâială).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel