miercuri, decembrie 7, 2022

Șocant! Dieta cu grapefruit pentru pierderea în greutate aproape a provocat amputarea piciorului unei femei: Ce s-a întâmplat, de fapt.

O analiză șocantă a unui studiu care a apărut în jurnalul de autoritate medicală The Lancet arată că doar consumul de grepfrut trei zile la rând vă poate expune riscului de amputare a piciorului.

Un raport de caz într-un număr al The Lancet descrie modul în care o femeie a dezvoltat un cheag de sânge în picior, care a fost agravat de un aport ridicat de grapefruit.

Te-ar mai interesa: Incident grav la o școală din România. Șase elevi ...

Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amputarea piciorului unei femei

Potrivit CTVnews Canada, medicii de la Spitalul Providence St Peter din Olympia, Washington, au confirmat că o femeie ușor supraponderală a început o dietă agresivă de slăbit care includea grapefruit în fiecare dimineață.

Probabil că ea a observat că piciorul ei stâng devenise violet și că o durere iradiază în josul spatelui până la glezna stângă.

Cu dificultăți în respirație, neputând să meargă și simțindu-se amețită, a mers cu mașina la spital unde o ecografie a confirmat că are un cheag mare de sânge care bloca venele de pe piciorul stâng, de la șold până la gambe.

Te-ar mai interesa: Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși! ...

A existat o amenințare serioasă de apariție a cangrenei. Asta putea duce la amputarea membrului. Medicii au decis că nu mai pot aștepta abordările convenționale și au decis să injecteze direct în blocaj medicamente care distrug cheaguri.

A fost nevoie de eforturi de colaborare care să implice departamentul de radiologie intervențională a spitalului. După dizolvarea cheagului din venă, medicii au mai constatat că pacienta avea o îngustare cronică a venei mari din șold. Asta a predispus-o să dezvolte mai multe astfel de cheaguri. S-a decis amplasarea unui sten acolo pentru a se asigura că vena rămâne funcțională.

Te-ar mai interesa: Ai mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce boli ...

Ce a cauzat criza de tromboză venoasă profundă?

  • În primul rând, femeia făcuse un drum destul de lung în acea zi – aproximativ o oră și jumătate.
  • Femeia în vârstă de 42 de ani lua pilule contraceptive orale care conțineau o formă sintetică de estrogen.
  • Ea avea, de asemenea, o variantă genetică, numită mutația factorului V Leiden, care este legată de o tulburare a cheagurilor de sânge.
  • Potrivit cotidianului britanic The Express, aceștia sunt factori bine stabiliți pentru a provoca tromboză venoasă profundă (TVP), așa cum sunt numite aceste evenimente periculoase.
  • Punctul de cumpană a constat în schimbările recente ale dietei pe care le-a făcut fără să-și consulte medicul – să urmeze o dietă cu grapefruit pentru pierderea în greutate. Asta „s-ar putea să fi înclinat echilibrul” și să o fi pus în pericol, deoarece se știe că sucul de grepfrut blochează acțiunea unei enzime numite CYP3A4 care descompune hormonul contraceptiv estrogen.

Cum să preveniți evenimentele de tromboză venoasă profundă

1. Nu faceți modificări bruște ale dietei sau medicamentelor decât dacă medicul dumneavoastră obișnuit vă dă acordul.

2. Dacă luați medicamente pentru oricare dintre afecțiunile enumerate mai sus, nu beți suc de grepfrut și nu mâncați grapefruit sub nicio formă, cu excepția cazului în care vă permite medicul dumneavoastră, deoarece puteți dezvolta o reacție adversă. Principalii compuși din sucul de grapefruit care afectează medicamentele se numesc furanocumarine, deși unele flavonoide, cum ar fi naringina, interacționează și cu metabolismul medicamentelor. Furanocumarinele blochează unele enzime din intestinul tău subțire – împiedicând absorbția medicamentelor esențiale.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

3. Dacă luați orice medicamente obișnuite – citiți etichetele de pe alimente și produse naturale de sănătate pentru a vă asigura că nu conțin grepfrut sau sucul acestuia sau portocale de Sevilla.

4. Dacă dezvoltați orice sentiment inexplicabil de stare de rău care nu are un motiv aparent, raportați imediat medicului dumneavoastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private