Sari la conținut

Şocant! Scaunele verzi: e vorba de cancer intestinal sau se datorează dietei?

Scaunele verzi: cele mai importante cauze. Pentru început, este important să știți că culoarea, forma și consistența scaunelor pot varia din când în când și, deși poate fi în general normal, unele pot fi mai bune pentru sănătate decât altele.

Frecvența mișcărilor intestinale și tot ce ține de asta este afectată de dietă și stilul de viață și chiar de riscul de cancer intestinal – o boală care se manifestă și în scaune sub formă de diferențe de sânge, culoare și consistență.

Spre surprinderea multora, scaunele de culoare verde sunt o întâmplare obișnuită. Citiți mai departe pentru a afla motivul pentru care scaunele dvs. pot apărea verzi.

Scaunele verzi: De vină e dieta

Pe de o parte, medicii continuă să insiste pe includerea legumelor cu frunze verzi în dietă. Pe de altă parte, legumele verzi precum broccoli și kale ar putea fi motivul pentru care scaunele pot deveni verzi – chiar și alimentele albastre, violete și negre pot avea acest efect. Apare din cauza bilei care indică faptul că ficatul și pancreasul funcționează bine.

Dar, în dezavantaj, scaunul de culoare verde poate fi un indiciu al infecției bacteriene atunci când o insectă intră în intestin, cum ar fi norovius, giardia sau salmonella. Aceste insecte pot provoca diaree și pot forța scaunele să treacă prea repede prin intestine pentru ca bila să le rupă și să le devină maronii.

Medicamentele precum suplimentele de fier, antibioticele și contraceptivele pot, de asemenea, să înverzească scaunele.

Care sunt simptomele cancerului intestinal

Cele cinci simptome cheie ale cancerului intestinal sunt:

  1. Durere sau nod în stomac
  2. Sângerare din anus; Sânge în scaune
  3. Oboseală extremă
  4. Schimbarea obiceiurilor intestinale
  5. Pierdere în greutate inexplicabilă

Când să consultați un medic?

Scaunele verzi sunt în mare parte normale – totuși dacă sunt însoțite de oricare dintre următoarele cazuri e bine să consuți un doctor:

1. Când consistențele se schimbă

2. Când nu mănânci prea multe legume verzi

3. Nu faci nicio modificare alimentară

4. Schimbarea bruscă a culorii scaunului de la maro la verde

5. Când scaunele devin verzi imediat după transplantul de măduvă osoasă

Cum să inversezi scaunele verzi?

Pentru a schimba culoarea caca de la verde la nuanța obișnuită, următoarele vă pot ajuta:

  • Mănâncă alte alimente sănătoase și macronutrienți precum proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase, în afară de legumele cu frunze verzi
  • Mănâncă mai multe probiotice precum iaurtul
  • Consumă alimente fermentate și acre pentru a ajuta ficatul și vezica biliară, cum ar fi lămâile, varza murată și sosul de soia

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel