joi, august 18, 2022

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România apel către toate gravidele: „Nu amânați vacinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu”. Specialiștii explică de ce.

Joi, 21 octombrie, prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, a lansat un apel către gravide pe care le îndeamnă să nu amâne vaccinarea anti-covid, până după naștere.

Te-ar mai interesa: Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medic...

„Nu amânați vacinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu.

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2.

Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul”, a subliniat dr. Radu Vlădăreanu.


Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România apel către toate gravidele: „Nu amânați vacinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu”. Specialiștii explică de ce

Apelul a fost făcut pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, unde s-a arătat că toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

„1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.

7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați.

Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, se mai arată în mesaj.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private