vineri, septembrie 30, 2022

Șofer de ambulanță, director la Serviciul de Ambulanță Gorj. De asemenea, se propune ca medicii să fie angajați fără concurs acolo unde este deficit.

Un șofer de ambulanță a fost pus director al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, în Târgu Jiu. De asemenea, Colegiul Medicilor propune angajarea medicilor fără concurs în zece județe defavorizate.

Cam astea sunt tendințele în aceste vremuri când deficitul de personal medical este tot mai mare.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

Angajarea fără concurs a medicilor în zece judeţe din România este o soluţie pentru deficitul de specialişti cu care se confruntă zonele defavorizate, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Tulcea, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, citat de Agerpres și de Realitatea.

Coriu a amintit că în momentul de faţă angajarea medicilor se face în urma unui concurs monitorizat de o comisie în care sunt numiţi doi profesori universitari.

Medici angajați fără concurs

„Vorbim despre zece judeţe unde avem sub 500 de medici, iar în aceste judeţe angajarea să nu se mai facă prin acest concurs, care la un moment dat este prea mult.

Te-ar mai interesa: Medic: Acesta e cel mai prost obicei alimentar car...

Oricum va fi o perioadă de probă determinată şi atunci văd dacă respectivul medic este calificat şi-l reţin. Dacă nu, pot să închei contractul cu dânsul. Noi vrem să simplificăm procedura”, a declarat preşedintele CMR.

Daniel Coriu a mai spus că în momentul de faţă specialiştii în sănătate se concentrează în marile centre universitare.

„În România, sunt 55.000 de medici. Dintre aceştia, peste 50% sunt concentraţi în Bucureşti, Dolj, în Timişoara, Cluj, Târgu Mureş şi Iaşi. Restul, 36 de judeţe au în jur de 27.000 de medici.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

De ce? (…) Vorbim despre două Românii. A doua parte a României nu oferă, din nefericire, condiţiile necesare practicării unui act medical în siguranţă”, a precizat preşedintele CMR.

În România, problema cauzată de lipsa medicilor este tot mai mare. O problemă extremă de gravă o constituie lipsa medicilor de familie, o tendință ce tinde să se agraveze în anii următori.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private