Sari la conținut

Soluţia care previne îmbătrânirea pielii mai eficient decât cremele antirid

Vreţi să vă menţineţi pielea tânără cât mai mult timp? Tot ce trebuie să faceţi este să vă protejaţi de razele dăunătoare ale soarelui.

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, loţiunile cu protecţie solară nu doar că previn îmbătrânirea pielii dar şi reduc ridurile mai bine decât cremele antirid.

Cercetătorii au comparat gradul de fotoîmbătrânire al persoanelor care au folosit zilnic cremă cu protecţie solară cu SPF 15 şi al celor care au folosit protecţie solară doar de 3-4 ori pe săptămână.

Fotoimbatranirea reprezintă deteriorarea pielii cauzată de expunerea îndelungată la soare. Se manifesta prin dilatarea vaselor de sânge, riduri sau pete maronii.

Rezulatatele studiului au scos la iveală că cei care au folosit zilnic loţiunea cu protecţie solară erau cu 24% mai puţin predispuşi fotoîmbătrânirii, indiferent de vârstă.

Citeste si:

La începutul studiului, 58% dintre participanţi prezentau un grad moderat de fotoîmbătrânire, însă la sfârşitul studiului, procentul a scăzut la 49%.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.