duminică, februarie 28, 2021

Mai mult de 30 de milioane de femei și aproximativ 15 milioane de bărbați se confruntă cu simptomele hipotiroidismului (glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni).

Fie că e declanșat de expunerea la medii toxice, de stres, anxietate sau de un dezechilibru hormonal, hipotiroidismul afectează întreg organismul. Simptomele includ imposibilitatea de a pierde în greutate, oboseală cronică, dificultate de concentrare, lipsa energiei și depresie.
Dr Mark Hyman recomandă câteva metode naturale de tratare a acestei afecțiuni:

1. Descoperiți cauza și tratați-o!

Multe persoane care suferă de hipotiroidism nu știu că boala este declanșată de anumite alergii alimentare, precum boala Celiacă (o reacție alergică severă la gluten).
În alte cazuri, de vină pot fi lipsa unor minerale sau vitamine și stresul cronic.

2. Atenție la nutrienți

Pentru a menține buna funcționare a tiroidei, trebuie să consumați alimente care conțin nuutrienți precum: iod, zinc, omega 3, seleniu. Probioticele sunt, de asemenea importante, deoarece organismul le folosește în producerea hormonilor tiroidieni.
3. Eliminați stresul

În situaţii de stres, funcţia tiroidei poate fi afectată, de aceea sunt indicate îndepărtarea factorilor de stres şi controlul emoţiilor cu ajutorul tehnicilor de relaxare și al exercițiilor fizice.

4. Faceți mișcare

Tiroida este controlată de creier printr-un mecanism de compensare numit buclă de feedback. Astfel, hipotalamusul stimulează hipofiza, care secretă un hormon, TSH, ce ajunge la tiroidă şi „comandă” producerea de hormoni T3 şi T4. În momentul în care nivelul de T3 şi, respectiv, de T4 din sânge scade, hipotalamusul şi hipofiza primesc semnale şi secretă mai mult TSH, pentru a contrabalansa deficitul. Exercițiile fizice ajută la buna funcțonare a tiroidei prin menținerea nivelului TSH în limite normale.

5. Apelați la suplimente

Multe persoane care suferă de hipotiroidism au lispă de vitamina D sau vitamina A. Analizele de sânge vă pot indica dacă aveți deficit de vitamine și în caz afirmativ, puteți lua suplimente.

Ultimele stiri

Parteneri