Sari la conținut

Soluții pentru curățarea și detoxifierea rinichilor

boli renale
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome de afectare a rinichilor

Din cuprinsul articolului

Acumularea de toxine, la nivelul rinichilor, poate cauza anumite simptome evidente, precum dureri abdominale, urină închisă la culoare, sete și urinare frecvente. Aceste manifestări pot indica anumite afecțiuni la nivelul rinichilor și, de asemenea, este indicat să urmezi un plan pentru detoxifierea rinichilor.

În cazuri minore, detoxifierea rinichilor se poate face cu ajutorul remediilor naturiste. Dacă observi, totuși, că simptomele sunt severe sau apar complicații, este indicat să ceri ajutor medical de specialitate.

Dacă este vorba despre acumularea minoră a toxinelor sau un mic dezechilibru la nivelul aparatului excretor, poți încerca aceste tratamente naturale.

Remedii pentru detoxifierea rinichilor

Potrivit Doza de Sănătate, un plan echilibrat te poate ajuta să îți cureți rinichii de toxine și, de asemenea, să reechilibrezi funcțiile normale.

„Începe ziua cu un mic dejun care să conțină suc de afine, acesta ajutând la reducerea cantității de calciu acumulat în vezică. Aceste sedimente încetinesc funcționarea rinichilor și împiedică eliminarea toxinelor. Previne și apariția infecțiilor tractului urinar și a pietrelor la rinichi, care sunt foarte dureroase.

La jumătatea dimineții, bea un pahar de suc bogat în potasiu. Acesta acționează ca un detoxifiant tonic care îți oferă energie pe tot parcursul celor trei zile. Poți să prepari un suc din morcovi, țelină, pătrunjel și spanac sau poți să mixezi ingredientele într-un blender pentru a obține un smoothie.

La amiază, bea un pahar de clorofilă lichidă, o substanță care oferă plantelor culoarea verde. Se găsește la plafar sau în magazinele naturiste. Poți să plantezi semințe de iarbă într-un ghiveci, pe care să le tai și să le adaugi în blender. Clorofila îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la curățarea sângelui  și oferă multe alte beneficii.

Între prânz și cină, la vremea gustării, bea un pahar de ceai de semințe de pepene roșu. Această băutură are un foarte ușor efect diuretic care contribuie la buna funcționare a rinichilor și a vezicii urinare. Ajută la o mai bună digerare a alimentelor și la motilitatea intestinală pe timp de noapte”, scrie Doza de Sănătate.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel