
Cele mai bune surse de Omega 3! Acizii grași sunt esențiali

Alimentația care este bogată în acizi grași Omega-3 aduce beneficii incredibile sănătății inimii, creierului, sistemului circulator, imunității organismului.
Mai mult, sunt studii care arată că aceste alimente pot să scadă riscul de inflamații în corp. Acizii grași Omega-3 se regăsesc în alimentele de origine vegetală și în cele de origine animală. Din păcate, corpul uman nu îi poate produce singur.
Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...
Peștele gras, cea mai bună sursă de acizi
Cea mai importantă sursă o reprezintă peștele gras. În pește găsim practic cei trei acizi DHA, EPA și ALA.
Principalele alimente care conțin o cantitate mare de acizi grași esențiali Omega-3 sunt peștii: somonul, sardinele, heringul, tonul și hamsiile. O sursă bună de acizi DHA este gălbenușul de ou. Și semințele din uleiul de in au o cantitate mare de acid gras ALA, inclusiv semințele de dovleac, de mac și susan conțin Omega-3, dar în cantitate mai mică.
Iată care sunt principalele surse de Omega 3:
Iată care este cantitatea necesară de acizi grași:
Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...
Medicii spun că o cantitate optimă, zilnică ar trebuie să se situeze 1,1 g, pentru femei, și 1,8 g, pentru bărbați.
Atenție! Nu exagera cu suplimentele de acizi grași Omega 3. În exces, ele dăunează. O cantitate mare va crește riscul de hemoragii și uneori, duce la slăbirea sistemului imunitar.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.