Sari la conținut

Sondaj Poilitico-Harvard. 4 din 10 părinți spun că purtarea măștii în școală le-a rănit copiii

Sondaj Poilitico-Harvard. 4 din 10 părinți spun că purtarea măștii în școală le-a rănit copiii.

Potrivit unui sondaj Politico-Harvad, un procent semnificativ de părinți ai căror copii au purtat măști la școală în ultimul an consideră că le-a afectat educația, interacțiunile sociale și sănătatea mintală.

Sondaj Poilitico-Harvard. 4 din 10 părinți spun că purtarea măștii în școală le-a rănit copiii

Potrivit sondajului, 40%  dintre părinții inetrvievați afirmă că măștile au rănit copiii din școli, aproape jumătate dintre părinți au declarat că nu a făcut nicio diferență și că 11% au ajutat copiii.

Printre cei care spun că măștile le-au rănit copiii, 46% cred că le-au afectat învățarea și interacțiunile sociale, în timp ce 39% spun că măștile și-au pus amprenta asupra sănătății lor mentale și emoționale.

Mandatele de măști au fost abolite în toate statele din Statele Unite ale Americii, cu multe districte școlare, de asemenea, care au renunțat la cerințele pentru ca copiii să poarte măști.

Maștile din școli au devenit un subiect fierbinte în America, cu unii părinți protestând împotriva deciziilor consiliilor școlare a obliga copiii să poarte mască.

Cei care au susținut mandatele de mască au susținut că este o decizie care ajută copiii să fie în siguranță în pandemie, chiar dacă au fost vaccinați anti-covid.

Rezultatele vin după declarația administrației Biden conform căreia restricțiile COVID-19 ar putea fi nevoie să se întoarcă dacă SUA vede un alt val de COVID-19 din subvarianta BA.2 de omicron.

Școlile încă se recuperează după închiderea experimentată în timpul pandemiei pe măsură ce performanța academică a scăzut cu învățarea virtuală.

Sondajul a studiat 478 de părinți cu copii în școli în perioada 1-7 martie. Marja de eroare este plus sau minus 5,9 puncte procentuale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel