Sari la conținut

Soția lui Bruce Willis, mesaj sfâșietor la câteva luni de când actorul a fost diagnosticat cu afazie

Soția lui Bruce Willis, mesaj sfâșietor la câteva luni de când actorul a fost diagnosticat cu afazie

Afazia este o tulburare cognitivă a limbajului care afectează înțelegerea și comunicarea unei persoane. În fiecare an, medicii diagnostichează aproximativ 180.000 de cazuri noi de afazie, totalizând un milion de cazuri în SUA, precizează Asociația Națională de Afazie (NAA).

Afazia apare ca urmare a unei tulburări neurologice progresive

Deși uneori afazia apare ca urmare a unei tulburări neurologice progresive, cum ar fi boala Alzheimer sau o tumoare pe creier, deseori apare brusc, în urma unui accident vascular cerebral sau a unui traumatism cranian care afectează regiunile creierului responsabile de limbaj. Persoanele cu afazie au tendința de a avea dificultăți la vorbire, citire, scriere și procesare a limbajului, dar ANA notează că această afecțiune nu afectează inteligența.

Din nefericire, Bruce Willis, actor, producător și cântăreț american retras din activitate, a fost diagnosticat cu această afecțiune.

La începutul acestui an, familia starului din Die Hard a făcut un anunț șocant: După ce a fost diagnosticat cu o tulburare neurologică cunoscută sub numele de afazie, Willis plănuia să renunțe definitiv la actorie.

De atunci, soția Emma Heming Willis, fosta soție Demi Moore și cele trei fiice ale lui Willis s-au unit pentru a fi aproape de celebrul actor, potrivit bestlifeonline.com.

În luna martie 2022, familia lui Willis a anunțat că actorul a fost diagnosticat cu afazie și că se va retrage din cariera de actor după mai bine de 40 de ani în lumina reflectoarelor de la Hollywood.

„Pentru susținătorii extraordinari ai lui Bruce, ca familie, am vrut să împărtășim faptul că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate și a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează abilitățile cognitive”, se arată într-o declarație comună scrisă împreună de familia sa mixtă. „Ca urmare a acestui lucru și cu multă considerație, Bruce se retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el.”

„Acesta este un moment cu adevărat dificil pentru familia noastră și suntem foarte recunoscători pentru dragostea, compasiunea și sprijinul vostru continuu”, au împărtășit ei prin intermediul rețelelor de socializare.

Bruce Willis este căsătorit de 13 ani cu Emma Heming

Bruce Willis (67 de ani) și Emma Heming Willis (44 de ani) sunt căsătoriți de 13 ani. Willis a găsit din nou dragostea alături de Emma, la nouă ani de la divorțul de Demi Moore. Emma și Bruce și-au unit destinele într-o ceremonie în Turks și Caicos, în 21 martie 2009. La nunta lor au participat Rumer, Scout și Tallulah, fetele lui din căsnicia cu Moore, dar și Demi și soțul ei de atunci, Ashton Kutcher. Bruce Willis și Emma Heming au împreună două fete: Evelyn și Mabel.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: