duminică, iulie 25, 2021

Spania. Plan de vaccinare anti-COVID. „O mare parte din populație va fi vaccinată în prima jumătate a anului viitor”.

Cu peste 42.000 de decese, Spania este în prezent una dintre țările cu cele mai multe

cazuri de coronavirus. Spania a înregistrat, la cea mai recentă raportare zilnică, 7000 de cazuri noi de COVID-19. Pentru prima dată în ultimele două săptămâni, numărul persoanelor decedate a scăzut sub 300.

În acest context, autoritățile spaniole pregătesc un plan de vaccinare anti-COVID-19. Documentul va fi aprobat de guvern în şedinţa de săptămâna viitoare, a anunţat şeful executivului de la Madrid.
Cu o rată de infectare de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori și cu restricții parțiale în majoritatea celor 17 regiuni, Spania așteaptă vaccinurile anti-COVID.

Plan de vaccinare anti-COVID.

„O mare parte din populație va fi vaccinată în prima jumătate a anului viitor”

Premierul Pedro Sanchez a anunțat că Spania este între primele țări cu un plan de vaccinare în Uniunea Europeană și că acesta se va aproba în ședința de guvern de marțea viitoare.
„Suntem pregătiți și previziunile noastre sunt că în orice scenariu, o bună parte a populației noastre va putea fi vaccinată, cu toate garanțiile, pe parcursul primului trimestru al anului 2021”, a declarat Pedro Sanchez, conform RRA.
Guvernul a format o comisie specială care va gestiona întreaga campanie și va decide cine va fi vaccinat

cu prioritate, atunci când vaccinul anti-Covid va fi disponibil.

Pedro Sanchez a amintit că Uniunea Europeană a semnat contracte pentru achiziționare de vaccinuri cu mai multe companii. Spania va primi 10% din dozele contractate. Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrează o scădere importantă în ultimele zile, dar majoritatea regiunilor au impus restricții.
Cea mai nouă va fi aplicată de regiunea Madrid, ale cărei autorități au anunțat o închidere parțială între 4 și 14 decembrie, pentru a limita deplasările în minivacanța de 6 decembrie, când se sărbătorește Ziua Constituției

Spaniole.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.