joi, septembrie 29, 2022

Imunizarea artificială, prin vaccinare, este o soluție bună de prevenire a complicațiilor, în cazul infectării cu virusul SARS-CoV-2. În urma infecției, multe persoane au raportat simptome pe termen lung sau dezvoltarea unor noi afecțiuni.

Virusul poate afecta tot organismul, în special plămânii. Multe persoane acuză diferite manifestări, afecțiuni și simptome după ce păsăresc spitalul.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Vaccinul, susțin specialiștii, reduce în mod semnificativ riscul de spitalizare, complicații post-COVID și deces.

15-20 de oameni din 100 rămân cu sechele permanente

Cei care nu se vaccinează îşi riscă viaţa – a declarat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Eötvös Loránd din Budapesta, pentru canalul de televiziune de ştiri M1, comunică RADOR.

Imre Kacskovics a precizat că rata mortalităţii acestui virus este de 2%, iar 15-20 de oameni din 100 părăsesc spitalul cu sechele permanente.

Decanul a accentuat că ne aflăm în faţa unei perioade dificile, iar o mare parte a Europei a ajuns în zona roşie din punct de vedere epidemiologic.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Medicul imunolog a comunicat că se recomandă şi vaccinarea cu a treia doză, întrucât protecţia scade după patru-şase luni de la administrarea celei de-a doua doze.

Imre Kacskovics a adăugat că purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei sociale reduc posibilitatea infectării.

Situația epidemiologică în România

În data de 20 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.708 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 129 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.591 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 37 paturi libere de ATI, 3 în București, 1 în județul Bacău, 2 în județul Botoșani, 1 în județul Caraș Severin, 1 în județul Cluj, 6 în județul Constanta, 1 în județul Galați, 2 în județul Iași, 2 în județul Neamț, 4 în județul Sălaj, 4 în județul Suceava, 1 în județul Tulcea, 6 în județul Vaslui, 3 în județul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private