Sari la conținut

Specialist OMS. 10 reguli pentru cei care trăiesc în casă cu un bolnav Covid

din decembrie 2019

Specialist OMS. 10 reguli pentru cei care trăiesc în casă cu un bolnav Covid.

Dacă aveți grijă de dvs. sau de o persoană dragă acasă, cum puteți păstra pe toată lumea în siguranță de COVID-19? Dr. April Baller, ofițer medical OMS, a explicat care este scenariul de îngrijire la domiciliu al unui bolnav Covid, în țările în care cazurile de infectări cu COVID-19 sunt ridicate și spitalele sunt supra aglomerate. 

„În acest caz, pacienții pot fi examinați și sfătuiți de doctori. Aceștia le pot oferi tratamentul pacienților, care pot fi tratați acasă. Există și un alt scenariu, când pacienții sunt testați pozitiv cu Covid, dar nu au niciun simptom și nu au boli subiacente, precum boli cardiovasculare sau boli respiratorii, și nu sunt în vârstă. Prin urmare, pot fi tratați acasă”, a explicat dr. Baller.

Specialist OMS. Care sunt cele 10 reguli pentru cei care trăiesc în casă cu un bolnav Covid

Potrivit specialistului OMS, cea mai importantă regulă pe care trebuie să o respecte un pacient Covid tratat acasă este aceea că trebuie să stea într-o cameră separată.

„Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să existe o parte din cameră doar pentru acești pacienți. Iar mișcările pacienților Covid prin casă ar trebui să fie limitate. De asemenea, ar trebui păstrată o distanță permanentă de un metru între bolnavul Covid și restul familiei”, a mai spus specialistul OMS.

10 pași pentru a preveni infecția în timp ce îngrijiți un pacient cu COVID-19 acasă:

  • Izolați pacientul
  • Mențineți o distanță de cel puțin 1 metru
  • Deschideți ferestrele pentru a aduce aer proaspăt
  • Desemnează un îngrijitor
  • Purtați o mască de protecție
  • Spălați-vă frecvent pe mâini
  • Folosiți vase separate, căni, lenjerie, prosoape pentru pacient
  • Dezinfectați suprafețele atinse frecvent
  • Aruncați în siguranță deșeurile pacientului
  • Nu sunt permise vizite

 

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel