Sari la conținut

Specialiști în neurologie la Cluj Napoca. Al 17-lea Congres al Academy for Multidisciplinary Nuerotraumatology

Neurologie

Specialiști în neurologie sunt la prezenți la una dintre cele mai mari manifestări a cercetării științifice medicale din domeniul neurologiei, Al 17-lea Congres al Academy for Multidisciplinary Nuerotraumatology.

Clujul va găzdui elita mondială a lumii științifice, peste 100 de specialiști în neurologie, specialiști de top din întreaga lume vor fi prezenți la acest congres. Evenimentul se axează în mod deosebit pe zona traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) a căror incidență în rândul populației înregistrează anual creșteri alarmante. Una dintre noutățile acestui amplu eveniment va consta în prezentarea în premieră a rezultatelor studiului intervențional CAPTAIN, realizat de către o echipă multidisciplinară de cercetători din mai multe țări din Europa și Asia.
Personalități marcante ale lumii științifice medicale mondiale, cercetători, neurologi sau neurochirurgi din tari precum Philipine, Myanmar, Korea, Azerbaijan,
Polonia, Ucraina, Rusia, Egipt, Austria, Vietnam, Germania, Elveția, Lituania, Belarus, Slovenia și România, vor prezenta ample studii clinice, tehnici revoluționare în neurochirurgie și recuperare neurologică, precum și cele mai recente rezultate ale cercetării științifice medicale din sfera TCC. Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului de Conferințe Platinia din Cluj Napoca, în perioada 11-12 Aprilie.

Abordări inovative în tratarea TCC, prin studiul CAPTAIN

În cadrul celui de al 17-lea Congres al Academy for Multidisciplinary Nuerotraumatology va fi prezentat studiul CAPTAIN care s-a derulat cu implicarea unei echipe multidisciplinare de cercetători (neurologi, neurochirurgi, psihologi, statisticieni) din mai multe țări din Europa și Asia, în perioada aprilie 2013 – decembrie 2019, în două centre de cercetare științifică din Cluj-Napoca. Potrivit cercetătorilor, obiectivul principal al studiului CAPTAIN este acela de a îmbogăți dovezile existente în literatura de specialitate, explorând eficacitatea unui agent farmacologic pentru tratamentul și recuperarea pacienților cu traumatisme cranio-cerebrale, folosind o abordare nouă: analiza multidimensională.

Acest tip de analiză deschide o nouă direcție pentru gândirea clinică și statistică în neuroreabilitare, prin adăugarea de precizie măsurării stărilor de sănătate complexe, cum sunt cele asociate traumatismelor cranio-cerebrale.
“CAPTAIN-RO este unul dintre primele studii în domeniul TCC care urmează o abordare cu adevărat multidimensională, bazată pe scale ce urmăresc complexitatea evoluției bolii, în scopul îmbunătățirii intervențiilor care se adresează pacienților cu TCC” a declarat coordonatorul studiului, prof. dr. Dafin Mureşanu, președintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNRS).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel