Sari la conținut

Speranțe pentru pacienții cu artrită! O nouă cercetare susține că boala ar putea fi vindecată

artrita
Sursa foto: doctorulzilei.ro
O nouă cercetare susține că boala „ar putea fi vindecată”

Speranțe pentru pacienții cu artrită! Artrita este cauzată de deteriorarea cartilajelor și a altor țesuturi din articulații, ceea ce poate provoca dureri intense și inflamații. Se dezvoltă adesea la adulții cu vârstă peste 45 de ani, dar poate apărea la orice vârstă din cauza rănilor.

Factori precum îmbătrânirea, obezitatea, rănile și istoricul familial pot contribui la progresia osteoartritei. Tratamentele actuale pentru osteoartrită tind să gestioneze simptomele mai degrabă decât să abordeze cauzele care stau la baza stării progresive pe termen lung.

Artrita aduce dureri pentru milioane de oameni, dar ar putea fi vindecată într-o zi, potrivit unor noi cercetări. Oamenii de știință au descoperit un tip de celulă stem care speră că le va permite să reîntărească cartilajul și să inverseze starea.

Speranțe pentru pacienții cu artrită! O nouă cercetare susține că boala „ar putea fi vindecată”

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, speră că noile lor descoperiri, care contestă ideea că artrita vine ca urmare a „uzurii” articulațiilor, pot aduce o nouă lumină asupra afecțiunii și pot ajuta la inversarea acesteia.

„Descoperirile studiului nostru reimaginează osteoartrita nu ca o afecțiune de „uzură”, ci ca o pierdere activă – și reversibilă farmaceutic – a tulpinii critice a cartilajului articular. celule.

Cu aceste noi informații, acum putem explora opțiunile farmaceutice pentru a viza în mod direct populația de celule stem care este responsabilă pentru dezvoltarea cartilajului articular și progresia osteoartritei”, a explicat dr. Jia Ng de la Adelaide Medical School, co-autorul studiului publicat în Nature Commnunications.

În timpul cercetărilor, oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide au descoperit o nouă populație de celule stem, marcate de gena Gremlin 1, care sunt responsabile de progresia osteoartritei.

Tratamentul cu factorul de creștere a fibroblastelor 18 (FGF18) a stimulat celulele Gremlin 1 din cartilajul articular la șoareci, ducând la recuperarea semnificativă a grosimii cartilajului și reducerea osteoartritei. Celulele stem prezintă noi oportunități pentru regenerarea cartilajului și vor avea relevanță pentru alte forme de leziuni și boli ale cartilajului, care sunt notoriu dificil de reparat și tratat.

Comorbiditățile osteoartritei

În timp ce dr. Ng descrie tratamentele actuale pentru osteoartrită ca o „abordare cu bandă”, această nouă înțelegere ar putea duce la un tratament farmaceutic care inversează osteoartrita și îmbunătățește rezultatele sănătății.

„Comorbiditățile cunoscute ale osteoartritei includ boli de inimă, pulmonare și de rinichi, afecțiuni mentale și comportamentale, diabet și cancer. Studiul nostru sugerează că pot exista noi modalități de a trata boala, mai degrabă decât doar simptomele, ceea ce duce la rezultate mai bune în materie de sănătate și la o calitate a vieții mai bune pentru persoanele care suferă de osteoartrită.

Așteptăm cu nerăbdare rezultatul acestor studii și să contribuim la o mai bună înțelegere a unui mecanism farmaceutic de tratare a osteoartritei”, a adăugat dr. Ng, potrivit Mirror. 

În timp ce descoperirea se limitează în prezent la modele animale, dr. Ng a spus că există asemănări genetice cu mostrele umane și că studiile pe oameni sunt în desfășurare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: