joi, august 18, 2022

Spirulina beneficii. Spirulina, microalga miraculoasă, cunoscută mai ales pentru capacitatea ei de a întări sistemul imunitar, poate fi folosită cu succes atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus!

Sursă de aminoacizi esențiali

Este o microalgă care se dezvoltă în apele dulci și bogate în săruri minerale ale anumitor lacuri africane, dar și în bazine de cultură din zonele tropicale. Incașii îi cunoșteau valoarea nutritivă. Pe lângă vitamine și minerale, spirulina furnizează aminoacizi esențiali, pe care organismul nu-i poate produce și de care are absolută nevoie.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

Taie pofta de mâncare

Spirulina se comercializează sub formă de capsule sau tablete. O cură cu spirulină îți întărește sistemul imunitar și te ajută să-ți menții greutatea ideală – pentru că alga are capacitatea de a tăia apetitul, grație concentrației sale în fenilalanină. Alga se digeră ușor și mai are capacitatea de a echilibra glicemia.

După o cură cu spirulină, rezultatele se văd mai ales la nivelul depozitelor adipoase din jurul taliei.

Spirulina beneficii. Ajută la degradarea cabohidraților

Spirulina ajută în curele de slăbit și pentru că are în compoziție biotină, o substanță implicată în degradarea carbohidraților. În plus, este o sursă importantă de vitamine B1 și B 2, care ajută la buna funcționare a creierului și a inimii și au efect antiîmbătrânire. Substanțele nutritive din algă te energizează, reducând oboseala la efort.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

În ce constă cura

Spirulina, administrată pe stomacul gol, acoperă mucoasa stomacală cu un strat protector, ceea ce induce o senzație de sațietate. Când ții o cură cu spirulină, nu trebuie să te temi că ai putea avea carențe de vitamine sau minerale, pentru că alga furnizează aproape toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie.

Vei începe cura luând 2 capsule de spirulină, înainte de msele principale. Dacă doza e bine aleasă, te vei simți sătulă după ce ai consumat o porție moderată de mâncare. Dacă îți e foame în continuare, vei ajusta doza luând o capsulă suplimentară. Cel mai indicat este să urmezi cura la recomandarea unui specialist – iar dieta alimentară să fie adaptată corespunzător.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Exper...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private