vineri, aprilie 16, 2021

Spital COVID, construit în timp record. Peste 1300 de muncitori, ingineri și arhitecți au lucrat non-stop, timp de șase luni.

Capitala Spaniei, Madrid, va avea un spital COVID construit în timp record.

Început în luna iulie, spitalul va fi inaugurat pe 1 decembrie. Are peste 1.000 de paturi și a costat aproximativ de 100 de milioane de euro.

Cel mai nou spital din Madrid se află lângă Aeroportul Adolfo Suárez și are patru edificii. A fost conceput pentru a reduce presiunea din sistemul public de sănătate al regiunii în timp de pandemie. În prima etapă, vor fi puse la dispoziție 240 de locuri, 16 paturi de terapie intensivă și 32 pentru îngrijiri intermediare.

„Vă anunț că la 1 decembrie deschidem Spitalul Isabel Zendal. Este foarte important, deoarece puține capitale din lume au un spital în apropierea

aeroportului”, a declarat Isabel Ayuso, liderul guvernului regional, conform RRA.

Noua construcție are un depozit de materiale sanitare pentru întreaga regiune. De asemenea, are un laborator de sănătate publică de mari dimensiuni și un centru de coordonare a crizelor sanitare. Spitalul Isabel Zendal a fost construit în timp record, cu peste 1.300 de muncitori, ingineri și arhitecți care au lucrat nonstop din luna iulie până acum.

Cu toate acestea, guvernul regional al Madridului se confruntă cu lipsa de personal pentru a acoperi necesarul de peste 650 de angajați pentru prima fază a funcționării.

Cu doar câteva zile înainte de inaugurare, doar 111 medici și asistenți și-au declarat intenția de a lucra aici.

Ultimele stiri

Parteneri