Sari la conținut

Spital, obligat să plătească 600.000 de euro despăgubiri familiei unei paciente

Medic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spitale, in prag de faliment

Spital, obligat să plătească 600.000 de euro despăgubiri familiei unei paciente. Tribunalul din Catania a pronunțat o hotărâre care obligă Spitalul Policlinico-Vittorio Emanuele să plătească o sumă de peste 600.000 de euro ca despăgubiri soțului și celor doi copii ai unei femei decedate în 2014, la vârsta de 60 de ani, după o suferință de trei luni, conform informațiilor furnizate de ANSA.

Decizia a fost luată în urma unei acțiuni legale inițiate de familia femeii, reprezentată în instanță de avocații Dario Seminara și Lisa Gagliano, care au acuzat spitalul de neglijență, afirmând că infecția contractată de pacientă în timpul spitalizării a fost cauza directă a decesului său.

Conform unei expertize tehnice judiciare, decesul femeii a fost provocat de un șoc septic, rezultat al unei infecții nosocomiale contractate în timpul internării la Spitalul Ove-Ferrarotto din Catania.

600.000 de euro despăgubiri familiei unei paciente

Judecătorul a subliniat că, în cazul în care pacienta ar fi fost tratată într-o unitate medicală fără infecții nosocomiale, ar fi fost expusă doar riscurilor asociate bolii cardiace și intervenției chirurgicale pe care trebuia să o suporte, fără a contracta infecția fatală.

În detaliu, spitalul a fost obligat să plătească despăgubiri de 75.050 de euro pentru daune morale familiei, pe lângă alte compensații individuale acordate soțului (201.900 euro), fiului (161.250 euro) și fiicei (168.250 euro) decedatei. Deoarece este o hotărâre de prim grad, aceasta poate fi contestată prin apel.

Această decizie subliniază importanța condițiilor de igienă din unitățile medicale și responsabilitatea acestora în prevenirea infecțiilor nosocomiale, evidențiind impactul devastator pe care acestea le pot avea asupra pacienților și familiilor acestora.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel