duminică, ianuarie 23, 2022

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, va avea heliport. Construcția începe în toamnă și va fi plătită dintr-o donație, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale. 

O companie va dona aproape jumătate de milion de euro pentru construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Marie Curie. Se vorbește despre o astfel de investiție de acum patru ani, când doi copii au murit pentru că nu au putut fi aduși mai repede la spital. Pentru a putea realiza acest proiect, spitalul, încadrat în gradul III de risc seismic, va trebui consolidat.

Te-ar mai interesa: Carmen Tănase declarație controversată: „Am GREȘIT...

Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul aterizării elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, uneori, salvarea lor nu mai este posibilă.

Managerul Spitalului “Marie Curie”, Daniel Buzatu, a precizat că este nevoie de consolidarea Corpului C al clădirii unităţii medicale unde va fi construit heliportul: “Este nevoie 100% de consolidare pentru heliport. Se va face în acelaşi timp consolidarea. Lucrează experţi, ei vor da soluţia cea mai eficientă. Oricum spitalul trebuie consolidat. Spitalul are risc seismic grad trei. Heliportul va fi construit pe Corpul C al spitalului.”

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private