Sari la conținut

Spitalul Wiener Privatklinik, inclus în clasamentul celor mai bune spitale din lume. Află câți români s-au tratat în Austria

Spital
Sursă foto:
Spitalul Wiener Privatklinik

Spitalul Wiener Privatklinik, inclus în clasamentul celor mai bune spitale din lume. Află câți români s-au tratat în Austria

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a fost inclus pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul celor mai bune spitale din lume – World’s Best Hospitals, realizat de publicația americană Newsweek în colaborare cu Statista. Ediția din acest an a clasamentului cuprinde peste 2.400 de spitale din 30 de țări.

 

  • Selecția spitalelor listate în clasamentul World’s Best Hospitals s-a bazat pe patru criterii de evaluare. În primul rând, au fost analizate recomandările a peste 85.000 de experți medicali, obținute printr-un sondaj online.
  • În al doilea rând, s-au luat în considerare feedback-urile pacienților, colectate de spitale și companiile de asigurări prin intermediul sondajelor de opinie.
  • Al treilea criteriu sunt indicatorii de performanță medicală, incluzând aspecte precum calitatea tratamentelor, siguranța pacienților, raportul pacienți/personal medical și protocoalele de igienă.

În plus, pentru al doilea an, a fost evaluată implementarea Patient Reported Outcome Measures (PROM), un set de chestionare standardizate pentru pacienți privind experiențele medicale și rezultatele tratamentelor, care au rolul de ajuta spitalele să ofere servicii medicale cu valoare adăugată.

„Nu putem decât să fim foarte mândri și onorați să obținem, pentru al patrulea an consecutiv, prestigioasa certificare World’s Best Hospitals. Acesta este un rezultat al întregii echipe și subliniază dedicarea noastră constantă de a oferi pacienților îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate, integrând expertiza medicală de top cu inovația științifică și tehnologia de ultimă generație”, declară Thomas Peter Ebm, Managing Director, Wiener Privatklinik.

Spitalul Wiener Privatklinik
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Wiener Privatklinik are planificate investiții în valoare de 70 de milioane de euro pentru extinderea cu o suprafață de 22.000 de metri pătrați, ceea ce va dubla suprafața actuală a spitalului.

Spitalul Wiener Privatklinik înregistrează anual peste 12.000 de internări, dintre care 45% sunt pacienți internaționali din peste 20 de țări, majoritatea din Europa Centrală și de Est. România este țara din care provin cei mai mulți pacienți internaționali ai spitalului, pacienții români reprezentând 26% din total.

Peste 1.000 de pacienți români, tratați la Spitalul Wiener Privatklinik

În 2023, spitalul a primit peste 1.000 de pacienți din Romania. Aproximativ 60% dintre aceștia au beneficiat de tratamentele oncologice în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex centru oncologic privat din Europa Centrală și de Est, conform criteriilor internaționale standardizate.

De asemenea, pacienții români se adresează spitalului Wiener Privatklinik pentru specialitățile chiurgicale, cele mai solicitate fiind intervențiile de ortopedie-traumatologie, intervențiile cardiovasculare, cele de chirurgie reconstructivă și a nervilor periferici, precum și intervențiile pediatrice. În topul celor mai solicitate servicii medicale se află și consultațiile de second opinion, precum și pachetele personalizate de check-up.

Servicii medicale în peste 30 de specialități

Spitalul din Viena oferă servicii medicale în peste 30 de specialități, având 10 centre de competență și colaborează cu peste 300 de experți medicali reputați la nivel internațional. O parte dintre aceștia sunt cercetători științifici activi, recunoscuți pentru realizările lor, fiind incluși în Top 2% cei mai citați oameni de știință din lume de Universitatea Stanford, precum și în alte topuri științifice similare. De asemenea, pacienții care nu pot călători la Viena pot consulta online experți medicali austrieci din peste 20 de specialități medicale, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind vizita medicală la Viena

Spitalul Wiener Privaklinik deține 2 birouri de reprezentanță din Bucureşti şi din Timişoara, unde pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind vizita medicală la Viena (informații despre costuri, modalitați de plată, asigurări acceptate, programarea consultațiilor, asistență pentru vize și transport, asistență privind dosarul medical și rețetele, monitorizări post-tratament etc.).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel