Categories: Stil de viaţă

Sportul miracol care îți poate șterge depresia și anumite boli din ADN

Sportul miracol care poate fi de un real succes atunci când vorbim de prevenirea depresiei și a altor boli grave.

Cercetătorii au analizat studiile făcute de-a lungul a peste un deceniu despre cum genele noastre pot fi influențate de anumite activități precum yoga, iar verdictul este clar: ”Nu doar că ne relaxează, dar pot să stopeze reacțiile moleculare din ADN-ul nostru care duc la boli și depresie.”

Așadar, tiparele bolilor și ale depresiei din ADN pot fi șterse practicând yoga și meditație. Veste uriașă de la cercetători!

Jurnalul ”Frontiers in Immunology” a revizuit peste zece ani de studii care analizează modul în care genele noastre sunt afectate de diferite practici, cum ar fi mindfulness, yoga, meditație și Tai Chi și au descoperit că: „nu doar ne relaxează, ci pot „inversa” reacțiile moleculare din ADN-ul nostru care provoacă maladii și depresie … ”

Iată cum funcționează: când întâmpinați un eveniment stresant, sistemul nervos simpatic (SNS) se ambalează și nu mai există nicio soluție decât acțiunea. În vremurile de demult, acest răspuns era esențial în lupta pentru supraviețuire, când pericolul se găsea la tot pasul.

După ce pericolul trecea, organismul se reseta la nivelul moderat de funcționare. Dar în vremurile stresante pe care cu toții le trăim, mecanismul de luptă rămâne angrenat mai mereu, ca un motor turat la maxim. În timp, asta aduce repercusiuni serioase la nivel fizic și mental, organismul se epuizează rapid, își consumă combustibilul.

Odată sistemul de alertă activat, crește producția unei molecule denumite factorul nuclear kappa B (NF-kB). Această moleculă este responsabilă de exprimarea genelor noastre. NF-kB activează genele care produc și eliberează proteine ​​numite citokine, cunoscute pentru faptul că duc la inflamații și boală.

Însă la persoanele care practică yoga sau meditație se înregistrează o scădere considerabilă atât a moleculei Nf-kB cât și a citokinelor care provoacă inflamații.

Citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite. Au rolul important de a transmite informații între celulele sistemului imun – leucocitele. Citokinele intervin și în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși, în apărarea antitumorală, în șocul septic. Printre cele mai importante se numară: interleukinele, factorii de stimulare a hematopoiezei, interferonii, factorii de necroză tumorală, factorii de creștere, factori supresori.

Potrivit Science Daily, aceste activități lasă o semnătură în celulele noastre, fapt care duce la anularea stresului și anxietății cauzate de alți factori. Deci ne schimbă ADN-ul, pun o piedică factorilor agresori.

Această incredibilă analiză științifică vine să confirme ceea ce mulți oameni au experimentat deja. Activitățile de armonie între corpul nostru și mintea noastră sunt menite a ne regla până în străfundurile ființei noastre. Deci avem un antidot la viața haotică a timpurilor moderne, care ne poate salva de la depresie, boli mintale, cancer sau dependențe, atât de simplu și curat: yoga, meditație, mindfulness, tai chi.

Recent Posts

A fost descoperit un capitol ascuns din Biblie care ar putea schimba istoria Bisericii Catolice

Un grup de oameni de știință a descoperit un capitol ascuns din Biblie care datează…

7 ore ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. O zodie primește o lecție DURĂ. Moment dureros pentru ea!

Camelia Pătrășcanu afirmă că o zodie are parte de o lecție grea de viață. Pentru…

8 ore ago

Vestea zilei pentru pensionari. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Simona Bucura Oprescu a făcut cunoscut faptul că a semnat ordinul privind plata pensiilor până…

8 ore ago

Spune adio celor 7 ani de ghinion: ce trebuie să faci dacă ai spart o oglinda

O explicație istorică sugerează că oglinzile erau considerate obiecte magice care reflectau sufletele oamenilor, nu…

9 ore ago

Stațiunea balneară unde se găsește „elixirul negru”. Se spune că Vlad Țepeș s-a tratat AICI

În fiecare an, numeroși vizitatori ajung aici, nu numai pentru peisajele și natura înconjurătoare, cât…

9 ore ago

De ce nu mănâncă musulmanii și evreii carne de porc? Ce scrie în Coran

Tabuurile alimentare în ceea ce privește consumul de produse provenite de la anumite animale există…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian