Fructul nutritiv care ajută la curățarea arterelor și scade colesterolul

Grija față de sănătate și față de diferitele părți ale corpului care alcătuiesc organismul necesită o serie de acțiuni cuprinzătoare, multă atenție și generarea de diferite poziții, care pot aduce un beneficiu pozitiv în desfășurarea activităților zilnice.

În cadrul acestor acțiuni necesare, esențiale sunt obiceiurile alimentare, care generează procese de absorbție a nutrienților, vitaminelor și mineralelor, de aceea este important să avem o alimentație bogată, echilibrată, care să permită organismului uman să obțină beneficii.

Avocado este una dintre legumele, cunoscute și ca fructe, care aduce cele mai multe beneficii organismului. Este un fruct versatil, care poate fi inclus în alimentație în diverse moduri, pentru a profita de beneficiile generate de bogăția sa în vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și alți nutrienți.

Acest fruct furnizează fier, magneziu, acid folic și potasiu, pe lângă vitaminele E, C, B1, B5, B2 și K. Toți acești nutrienți conferă acestui aliment proprietăți antioxidante, vasodilatatoare, hipolipemiante, hidratante și sățioase, potrivit portalului de sănătate Tua Saúde.

Site-ul Cuerpo Mente precizează că, fiind un fruct proaspăt, principala sa componentă nu sunt carbohidrații, ci grăsimile, care reprezintă 23 % din greutatea sa. Și cel mai bun lucru este că acestea sunt cele mai sănătoase grăsimi: cele mononesaturate, precum cele care se găsesc în uleiul de măsline.

Ca și în cazul altor alimente grase, acest fruct se remarcă prin faptul că este o sursă de vitamina E, care protejează membranele celulare. Aproximativ 100 de grame de avocado asigură 25 % din necesarul zilnic al unei persoane, potrivit sursei.

Fructul nutritiv care ajută la curățarea arterelor și scade colesterolul

Lista de beneficii este lungă, dar se remarcă prin faptul că este un aliment sănătos pentru inimă, datorită faptului că ajută la menținerea sângelui în stare bună. De exemplu, unul dintre beneficiile care i se atribuie este că ajută la scăderea colesterolului „rău” și a tensiunii arteriale, potrivit Tua Saúde.

Acest lucru se datorează faptului că este un fruct bogat în fitosteroli din grăsimi polinesaturate și mononesaturate, care ajută, de asemenea, la scăderea trigliceridelor și la creșterea producției de colesterol „bun” HDL, prevenind acumularea de plăci de grăsime în artere. De asemenea, este bogat în beta-sitosterol, un alt compus bun pentru controlul acestor lipide din sânge.

Cercetările publicate în Journal of the American Heart Association au constatat că adulții care au consumat două sau mai multe porții pe săptămână au avut un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare și un risc cu 21% mai mic de complicații coronariene, în comparație cu persoanele care consumau rar avocado.

Oamenii de știință au declarat că această analiză oferă dovezi suplimentare că consumul de grăsimi nesaturate de origine vegetală poate îmbunătăți calitatea dietei și reprezintă o componentă importantă în prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

Recent Posts

Primul SEMN al cancerului de sân NU este întotdeauna un nodul!

În timp ce multe femei se îngrijorează şi apelează la medicul de familie după ce…

4 minute ago

Alina Bădic, horoscop 6- 11 mai: vești senzaționale pentru nativi! În destinul lor intervin MARILE SCHIMBĂRI așteptate de o viață întreagă!

Alina Bădic a prezentat horoscopul pentru săptămâna 6- 11 mai, anunțând marile schimbări din destinul…

24 de minute ago

Doliu în lumea cinematografică. Celebrul actor din filmul Titanic s-a stins din viață

Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic și Stăpânul inelelor, a murit la vârsta…

o oră ago

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic