Sari la conținut

Sportul românesc este în doliu! S-a stins din viață fosta triplă campioană mondială și câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni

Sursă foto: Club Sportiv Rapid București Facebook
A murit legendara Ana Stark, triplă campioană mondială cu naționala de handbal feminin

Ana Stark-Stănişel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria României, a murit la 89 de ani.

Triplă campioană mondială la handbal în 11, Ana Stark-Stănişel a murit la 89 de ani

Ana Boţan-Stark-Stănişel s-a născut la Hărman, lângă Braşov, pe 29 ianuarie 1935. A făcut parte din cea mai prolifică generaţie a handbalului feminin din istoria României şi a Rapidului.

Are în palmares 4 titluri naţionale cu Rapid, în 1961, 1962, 1963 şi 1967, plus două Cupe ale României cucerite în 1956 şi 1961.

Tot alături de Rapid a devenit campioană europeană intercluburi în 1964, când a cucerit Cupa Campionilor Europeni.

Ana Stark este triplă campioană mondială cu naţionala României, în 1956, 1960 şi 1962. Ediţia din 1962 s-a disputat la Bucureşti, pe stadionul Republicii, iar Ana Stark a fost cea mai bună marcatoare a naţionalei române, cu 11 goluri înscrise.

Sursă foto: Radio Impuls

Ana Stark: un monument al handbalului feminin din România

CS Rapid a descris-o drept „un monument al handbalului feminin din România”.

„Ne-a părăsit legendara Ana Stark-Stănișel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Rapidului și a României! A plecat dintre noi Ana Boțan-Stark-Stănișel, un monument al handbalului feminin din România. Născută la Hărman, lângă Brașov, în 1935, Ana Stark a făcut parte din cea mai prolifică generație a handbalului feminin din istoria României și a Rapidului. Are în palmares 4 titluri naționale cu Rapid, în 1961, 1962, 1963 și 1967, plus două Cupe ale României cucerite în 1956 și 1961. Tot cu Rapidul a devenit campioană europeană intercluburi în 1964, când a cucerit Cupa Campionilor Europeni”, a afirmat clubul giuleștean, marți, pe Facebook.

Ana Stark-Stănișel a contribuit la cele mai mari performanțe din istoria naționalei de handbal

„Ana Stark este triplă campioană mondială cu naționala României, în 1956, 1960 și 1962. Ediția din 1962 s-a disputat la București, pe stadionul Republicii, iar Ana Stark a fost cea mai bună marcatoare a naționalei noastre, cu 11 goluri înscrise.

Anunțul decesului a fost făcut de fratele Anei Stark-Stănișel: «(…) Sora mea m-a rugat să scriu aceste rânduri și vă mulțumește pentru urările de sănătate din ianuarie 2024, cand a împlinit 89 de ani. Vă dorește în continuare mult succes. A fost până la sfârșitul vieții o rapidistă».

Dumnezeu s-o odihnească. Condoleanțe familiei!”, se mai arată în postarea CS Rapid.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel