Sari la conținut

Spune adio celor 7 ani de ghinion: ce trebuie să faci dacă ai spart o oglinda

oglinda sparta
sursa foto: Unsplash

O explicație istorică sugerează că oglinzile erau considerate obiecte magice care reflectau sufletele oamenilor, nu doar fizicul lor. Prin urmare, spargerea unei oglinzi era interpretată ca o deteriorare sau o fragmentare a sufletului, ceea ce ar fi adus consecințe negative și ghinion, în funcție de superstiția fiecăruia.

În unele culturi se crede că imaginea reflectată în oglindă ar putea fi o proiecție a viitorului, iar spargerea ei ar întrerupe acest flux natural al destinului. În timp, aceste idei s-au amalgamat în superstiția cunoscută în mod obișnuit astăzi de oamenii care cred că, dacă spargi o oglindă, vei avea 7 ani de ghinion.

Cristalomanția și credințele despre puterea oglinzilor

În antichitate, se credea în puterea oglinzilor. Șamanii și vrăjitorii foloseau oglinzi pentru a realiza o practică străveche numită cristalomanție.

Deși oglinda, așa cum o cunoaștem astăzi, a fost inventată abia în 1835 de către germanul Justus von Liebig, încă din Roma clasică, Socrate își încuraja și își îndemna elevii să se privească în oglinzile de metal alb care existau la acea vreme, pentru a evita narcisismul și pentru a-și extinde cunoașterea de sine.

Dincolo de aspectul material și de cât de clar arăta sau arată acum persoana, conceptul de reflectare a fizicului și a sufletului persoanei este încă un punct important care este interpretat din mai multe puncte de vedere, atât filosofic, cât și spiritual.

Corpul tău va fi posedat de o entitate malefică prin intermediul oglinzii.

Dacă sunteți o persoană superstițioasă, fiți foarte atenți atunci când vă uitați într-o oglindă spartă, deoarece legendele urbane susțin că sufletul dumneavoastră va fi prins în capcană de energiile malefice care caută un suflet vulnerabil pe care să se urce și să-și descarce furia reprimată, stricându-vă astfel vibrațiile înalte.

Se crede că această energie rea te va trage în 7 ani de ghinion, până când acea entitate malefică va reuși să treacă de perioada de tranziție și să migreze într-un corp nou.

Cum să rupi blestemul spargerii unei oglinzi

Luați cea mai mare bucată din oglinda spartă și păstrați-o până la următoarea lună plină. Este important să nu ratezi această dată, pentru că nu va mai fi cale de întoarcere.

În ziua în care ți se sparge oglinda, ia toate piesele, înmoaie-le în apă cu sare timp de o noapte, iar a doua zi aruncă apa și restul oglinzilor în afara casei tale, într-un sac întunecat, unde nimic nu se poate reflecta, cu atât mai puțin alți oameni.

În noaptea de lună plină, luați cea mai mare bucată de oglindă spartă pe care o păstrați și lăsați luna să se reflecte în ea. Puterea luminii sale va orbi răul și va tăia energia rea care încearcă să pună stăpânire pe tine.

În acest fel vei putea rupe blestemul celor 7 ani de ghinion de la o oglindă spartă și îți vei putea continua norocul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel