marți, noiembrie 30, 2021

“Mai mult volum, mai multă memorie”, pare o reclamă la un produs pentru păr, dar este concluzia la care au ajuns cercetătorii din Cleveland, în urma unui studiu.

Hipocampusul este situat pe

Te-ar mai interesa: Predicțiile unui epidemiolog despre România: „valu...

partea stângă și dreapta a cutiei craniene și este locul unde se stochează amintirile. Partea stangă este reponsabilă cu amintirile lagte de cuvinte și limbă, iar partea dreaptă cu străzile și orientarea.

Hipocampusul este prima regiune afectată, atunci când boala Alzheimer își face debutul. Cercetătorii sunt de părere că oamenii care au hipocampusul mai mare au șanse mult mai puține să sufere de demență, una dintre stadiile bolii Alzheimer.

Aceștia au studiat câțiva pacienți diagnosticați cu demență, Alzhemier și alte boli de memorie și pacienți normali. După ce i-au testat cu ajutorul

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

unor jocuri de memorie, au observat că cei care aveau hipocampusul mai mare rețineau anumite elemente mult mai bine.

Rolul hipocampusului trebuie să fie studiat amănunțit, însă cercetătorii sunt optimiști că au găsit o modalitate de diferențiere.

A.

 

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri