luni, ianuarie 18, 2021
Ana Maria Nitu

“Mai mult volum, mai multă memorie”, pare o reclamă la un produs pentru păr, dar este concluzia la care au ajuns cercetătorii din Cleveland, în urma unui studiu.

Hipocampusul este situat pe partea stângă și dreapta a cutiei craniene și este locul unde se stochează amintirile. Partea stangă este reponsabilă cu amintirile lagte de cuvinte și limbă, iar partea dreaptă cu străzile și orientarea.

Hipocampusul este prima regiune afectată, atunci când boala Alzheimer își face debutul. Cercetătorii sunt de părere că oamenii care au hipocampusul mai mare au șanse mult mai puține să sufere de demență, una dintre stadiile bolii Alzheimer.

Aceștia au studiat câțiva pacienți diagnosticați cu demență, Alzhemier și alte boli de memorie și pacienți normali. După ce i-au testat cu ajutorul unor jocuri de memorie, au observat că cei care aveau hipocampusul mai mare rețineau anumite elemente mult mai bine.

Rolul hipocampusului trebuie să fie studiat amănunțit, însă cercetătorii sunt optimiști că au găsit o modalitate de diferențiere.

A.