marți, ianuarie 25, 2022

Boli de inimă, diabet, hernie de disc sunt doar câteva dintre bolile pe care le poate provoca statul pe scaun ore îndelungate.

Riscul este cu atât mai mare, cu cât stăm într-o pozție incorectă, avertizează experții.

Statul picior peste picior, de exemplu poate cauza hipertensiune, potrivit unui studiu publicat în Blood Pressure Monitoring. Încrucișarea picioarelor crește cu 7% tensiunea sistolică și cu 2% pe cea diastolică.

Te-ar mai interesa: O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat ...

În plus, această poziție te predispune la inflamarea venelor de la picioare și, eventual, la formarea unui cheag de sânge.

SOLUȚIE

Cercetătorii s-au pus de acord că recomandările medicilor ar trebui să se concentreze nu doar pe creșterea activităților fizice, ci și pe reducerea timpului petrecut stând pur și simplu. „Nu este nevoie să ne transformăm biroul în sală de forță. Este de ajuns să ne ridicăm și să ne mișcăm măcar o dată pe oră, să nu rămânem înțepeniți pe scaun. Este musai nevoie să relaxăm ligamentele solicitate. Iar cine are timp să facă și sport, cu atât mai bine”, este sfatul medicului Călin Ciubotaru.

Te-ar mai interesa: Care este vârsta ideală de apariție a menopauzei? ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private