sâmbătă, decembrie 10, 2022

Starea de alertă va fi anulată în funcție de evoluția pandemiei. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat luni că starea de alertă va fi anulată atunci când situaţia privind pandemia de COVID-19 se va stabiliza, adăugând că această măsură permite luarea unor decizii de către autorităţi, cum ar fi cea privind detaşările de personal medical, potrivit Agerpres. 

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Şeful DSU a subliniat că „nimeni nu are niciun interes să menţină România sub stare de alertă o zi în plus”.

Acesta a adăugat că termenul de o lună sau două până la o posibilă renunţare la starea de alertă a fost menţionat ca „exemplu ipotetic”.

„Depinde cum evoluăm, asta nu înseamnă că am zis clar, după o lună sau două, depinde cum evoluăm, v-am explicat că declararea stării de alertă depinde de a ajunge la o stabilitate şi să vedem că nu mai avem nevoie de ea şi atunci se poate anula. Altfel, noi continuăm pentru că ne permite să desfăşurăm anumite acţiuni, anumite activităţi care, altfel, va fi mult mai greu să le desfăşurăm. În secunda în care vedem stabilitate, clar că nu va mai fi motiv pentru prelungirea ei. Acest lucru depinde când va fi. Acum, pentru o lună, o să o avem, la sfârşitul lunii vom vedea situaţia epidemiologică şi o să vedem care este concluzia”, a afirmat mai Arafat

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private