Sari la conținut

Starea de sănătate a Jadei Pinkett Smith: alopecia terifiantă a starului explicată după momentul de la Oscar care a făcut înconjurul lumii

Un moment delicat privind starea medicală a Jadei Pinkett Smith a fost subiect de dispută la Oscar 2022  chiar înainte ca Will Smith să câștige premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din Regele Richard.

Pinkett Smith, în vârstă de 50 de ani, suferă de o boală autoimună cunoscută sub numele de alopecie. Aceasta a avut primele apariții rasă în cap în iulie 2021, după ce s-a confruntat cu un episod de cădere acută a părului,

Înainte de a prezenta Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, comediantul Chris Rock a batjocorit lipsa de păr a lui Pinkett Smith, spunând: „Abia aștept  G.I. Jane 2.”

Într-un moment de furie fără precedent, Will Smith a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe comediant, înainte de a țipa la el de pe scaun. În trecut, Pinkett Smith a fost deschisă cu privire la modul în care a afectat-o boala, discutând inclusiv simptomele afecțiunii.â

Citeste si:

Într-un interviu din 2018, ca parte a seriei de actrițe Red Table Talk, Pinkett Smith a abordat aspectul ei. Ea a spus: „Mulți oameni s-au întrebat de ce am purtat turbane.

„Ei bine, nu am vorbit despre asta. Nu este ușor să vorbesc despre asta, dar voi vorbi.”

Vedeta a continuat să-și explice calvarul ei „terifiant”, deoarece alopecia i-a făcut să-i cadă bucăți mari de păr dintr-o singură mișcare.

„Eram într-o zi la duș și aveam doar pumni de păr în mâini și îmi spuneam: „O, Doamne, mă chelesc?””, a adăugat ea.

„A fost una dintre acele momente din viața mea în care tremuram literalmente de frică. De aceea mi-am tuns părul și continuu să-l tund.”

Alopecia UK explică că afecțiunea apare atunci când organismul își atacă propriii foliculi de păr, ceea ce poate provoca căderea părului oriunde pe corp.

Cel mai frecvent tip, cunoscut sub denumirea de alopecia areata, începe adesea cu pete izolate de cădere a părului, de obicei în unul sau mai multe locuri de mărimea unei monede (de obicei rotunde sau ovale) pe scalp, unele persoane  confruntându-se și cu mâncărime, arsură, furnicături, dureri de cap sau chiar durere pe piele.

În aproximativ 50 la sută din cazuri, afecțiunea se dezvoltă mai întâi în copilărie și, deși cauzele exacte ale afecțiunii sunt încă necunoscute în domeniul medical, Alopecia UK explică că „declanșatorii” ar putea fi o combinație a atât a infecțiilor din interiorul corpului, cât și a mediului exterior a corpului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.