duminică, februarie 5, 2023

Starea de sănătate a lui Pelé s-a înrăutățit, iar marele fotbalist brazilian necesită acum o îngrijire mai mare din cauza progresiei cancerului său, potrivit unui comunicat al Spitalului Evreiesc Albert Einstein din São Paulo.

Pelé a fost internat la spital pe 29 noiembrie pentru o infecție respiratorie și „reevaluarea tratamentului cu chimioterapie asupra cancerului de colon identificat în septembrie 2021”, a spus spitalul la acea vreme.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Acum Pelé „prezintă progresia bolii oncologice și necesită îngrijire mai mare legată de disfuncțiile renale (rinichi) și cardiace”, a transmis spitalul potrivit CNN.

Nevoia de îngrijire mai mare înseamnă că Pelé va petrece Crăciunul la Spitalul Evreiesc Albert Einstein din São Paulo, a spus fiica sa Kely Nascimento într-o postare pe Instagram miercuri.

„Crăciunul nostru acasă a fost suspendat”, a scris Nascimento. „Am decis împreună cu medicii că, din diverse motive, ar fi mai bine să rămânem aici, cu toată grija pe care ne-o oferă această nouă familie… Einstein!!” a adăugat Nascimento.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

După ce Pelé a fost internat în spital în noiembrie, Nascimento a explicat că fostul fotbalist a avut Covid-19, în ciuda faptului că a fost vaccinat „cu toate dozele”, și pentru că chimioterapia l-a făcut mai fragil, a contractat o infecție pulmonară.

Operat la colon în 2021

Pele a fost operat în 2021 de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Pele este singurul jucător din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Pele, mesaj pentru Argentina după triumful de la Cupa Mondială

„Astăzi, fotbalul continuă să-și spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod captivant. Messi a câștigat prima sa Cupă Mondială, așa cum merita prin prisma traiectoriei sale.

Dragul meu prieten, Mbappe, a marcat patru goluri într-o finală. Ce cadou a fost să urmăresc acest spectacol pentru viitorul sportului nostru.

Te-ar mai interesa: Boala extrem de rară cu care a ajuns la spital un ...

Și nu puteam să nu felicit Marocul pentru campania incredibilă. E grozav să vezi Africa strălucind. Felicitări Argentina! Cu siguranță, Diego zâmbește acum”, a scris marele Pele pe reţelele de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private