sâmbătă, iulie 2, 2022

Premierul Ludovic Orban dorește să îi liniștească pe români cu privire la reintroducerea stării de urgență după alegerile parlamentare din 6 Decembrie.

Din punctul Domniei Sale, starea de alertă oferă suficiente instrumente pentru ca autorițățile să țină sub control pandemia.

Măsuri de urgență

Însă, trebuie să subliniem că aceste măsuri vor fi valabile doar dacă PNL câștigă la parlamentare, după cum menționează în nenumărate rânduri Orban.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

„Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă. (…) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a precizat, miercuri seară,  Ludovic Orban.

Premierul continuă spunând că „mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare”.

Te-ar mai interesa: Testul care te poate ajuta să aflii dacă suferi de...

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, premierul a anunțat că „până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învăţământul se desfăşoară online”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private