Sari la conținut

Stațiunea din TRANSILVANIA. Perla ardealului are 50 de izvoare terapeutice

Tușnad
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Băile Tușnad, una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare

Stațiunea din TRANSILVANIA. Perla ardealului are 50 de izvoare terapeutice

Transilvania ascunde locuri minunate care urmează să fie descoperite de către turiştii străini cât şi de români. Discutăm despre o stațiune cu proprietăți terapeutice. Există zece de izvoare în jur care ar putea fi considerate un adevărat paradis de relaxare pentru toți vizitatorii.

Băile Tușnad, stațiunea din Transilvania care are proprietăți terapeutice magice pentru sănătate

De data aceasta, în prim-plan avem o stațiune ce se ascunde în Transilvania. Poate să ofere proprietăți terapeutice, găzduind zeci de izvoare și o panoramă care taie răsuflarea. Este vorba despre Băile Tușnad, orașul care se află între Munții Harghita și Munții Bodoc. Stațiunea aflată la o altitudine de 650 de metri poate fi considerată o oază de liniște pentru turiști.

Perla ardealului, una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare

Baile Tusnad
Sursa foto: bailetusnad.ro

De unde vin aceste proprietăți terapeutice?

Stațiune renumita atât pentru efectele terapeutice ale bolilor cardiovasculare cât și prin cadrul natural extraordinar și aerul ozonat. Pe lângă atracțiile turistice de care dispune zona respectivă, turiștii au ocazia să se bucure de apa termală, cu minerale, care acționează benefic asupra sănătății, potrivit Cancan.

Se află la șaptezeci de kilometri de Brașov. Stațiunea Băile Tușnad sunt renumite pentru tratamentele binefăcătoare, dar și pentru cele 50 de izvoare care funcționează neîncetat. Proprietățile terapeutice ale acestora au fost descoperite în 1840. Încă de peste un secol și jumătate, turiștii au început să ia cu asalt stațiunea din inima Transilvaniei.

Tratamente pentru problemele urinare sau bolile gastrice

Din cele 50 de izvoare, șase au ajuns stațiuni balneare cu tratamente benefice pentru trup. Majoritatea turiștilor merg la Băile Tușnad să se bucure de efectele terapeutice ale izvoarelor. Fiecare izvor dintre cele șase conține o anumită compoziție chimică. De exemplu, turiștii care merg la Izvorul Ana pot face tratamente pentru reumatism sau pentru afecțiuni endocrine și cardiovasculare. Tratamente pentru problemele urinare sau bolile gastrice se pot face la Izvorul 1Bis.

Pe lângă tratamentele la izvoare, turiștii se mai pot bucura și de obiective turistice. De exemplu, pot vizia Lacul Sfânta Ana, Mlaștina Borșaroș, Muzeul Apei Minerale și cel al Satului din Cozmeni, dar și Biserica fortificată din Tușnad Sat.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel