Sari la conținut

Stațiunea miraculoasă a României. Mulți nu știu de existența sa, însă specialiștii spun că acest colț de rai este unic

statiuni balneare
Sursa foto: facebook baile govora
tratament balnear

Din cuprinsul articolului

Stațiunea Băile Govora reprezintă o adevărată minune pentru sănătatea oamenilor. Turiștii ajunși în acest loc ce beneficiază de un concept urbanistic aparte au scăpat de numeroase afecțiuni ale sănătății. Experții spun despre acest colț de rai că este unic.

Proiectată conform modelelor stațiunilor balneare occidentale și având un concept urbanistic deosebit – acela de oraș-grădină – Govora a ajuns în primele decenii ale secolului XX să fie unul dintre cele mai râvnite locuri pentru nobilime.

Situată la 22 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, Govora este una dintre cele mai bogate și mai frumoase stațiuni balneare din România și din Europa. Turiștii vin pentru apele iodate și bromurate de origine ecologică.

Stațiunea balneară de la Băile Govora este singurul loc din țară cu ape minerale cu compoziție chimică diferențiată. Are ape iodate, bromurate, saline foarte concentrate, hipotone, sulfuroase, bicarbonatate, sodice, calcice și magneziene.

Cei care au venit aici spun că apele au un efect terapeutic și că peisajul este unul de basm.

Despre Băile Govora se spune că poate vindeca afecțiunile respiratorii: bronșite cronice; traheobronșite; astm bronșic alergic, infecțios, infecțios-alergic B.P.O.C.; sechele post-pneumectologice, dar și rinosinuzite cronice (catarale; alergice; hipertrofice; ozonice); sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene, scrie EVZ.

Mai mult, 90% din bolile multiple pot fi vindecate aici. Cu toate acestea, tratamentul balnear diferă de la persoană la persoană.

statiuni balneare
Sursa foto: facebook baile govora

Istoria Băilor Govora

Istoria Băilor Govora este asociată cu numele a două personalități: I.C. Brătianu, fost prim-ministru al României, și generalul N. Popescu Zorileanu, care, în urmă cu 130 de ani, a fondat prima clinică specializată în tratarea bolilor respiratorii și reumatice. Cercetările medicale ale ing. Anghel Saligny și A. Bernard, precum și ale geologului francez Bochet au contribuit la dezvoltarea sa.

În centrul parcului termal a fost construit Hotelul Palace, un monument istoric inaugurat în 1914, un hotel de lux la acea vreme. Acesta a fost foarte important pentru stațiunea balneară din Băile Govora timp de mai bine de un secol. Turiștii vin an de an pentru a se fotografia cu una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Europa, potrivit lui Cancan.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: