Sari la conținut

Stațiuni balneare din România unde poți merge la tratament IARNA. Sunt căutate pentru aerul curat şi apele vindecătoare

Cele mai căutate stațiuni balneare din România
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bilet de trimitere în stațiuni balneare

S-ar putea să te gândești că în timpul iernii nu te poți duce la băi. Însă nu este deloc adevărat. Profită de scăderea prețurilor și oferă-ți o cură de sănătate și relaxare în stațiunile balneare din România. Descoperă și tu care dintre ele sunt cele mai populare și care sunt cele potrivite pentru afecțiunile tale.

BĂILE FELIX (8 km față de Oradea)

Reprezintă cea mai mare stațiune balneară cu permanență din România. Apele termale au temperaturi cuprinse între 20 și 49 de grade C. Vă puteți scălda și în bazinele exterioare, având intrare din interior.

Indicații: reumatism, afecțiuni neurologice și ginecologice.

Lacul Ursu
Sursă foto: Cazare Sovata

SOVATA (Județul Mureș)

Această stațiune, renumită în primul rând pentru lacul sărat Ursu, se poate vizita și iarna. În acest sezon, băile calde în cadă sau în piscină (cu apă minerală sărată din lacurile Ursu, Aluniș, Verde etc.) se realizează în interior.

Indicații: afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, sterilitate, infecții), boli degenerative, inflamatorii și reumatice (dureri articulare, artroze, spondiloză cervicală).

Afecțiuni ce pot fi tratate la Băile Olănești
Sursă foto: Centru Spa Băile Olănești

BĂILE-OLĂNEȘTI (Județul Vâlcea)

Într-o zonă naturală superbă, se poate face o cură de apă minerală la Olănești. Centrul balnear se remarcă prin tratamentele de desensibilizare a organismului pentru alergici. Tot aici puteți beneficia și de masaje cu ierburi vindecătoare, cataplasme și prișnițe. Evident, plimbările completează tratamentul.

Indicații: alergii, afecțiuni ale rinichilor și ale sistemului nervos periferic.

Sursă foto: Primăria Slănic Moldova

SLĂNIC-MOLDOVA (județul Bacău)

„Perla Moldovei” este celebră pentru izvoarele sale carbogazoase, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorurate, sodice și hipertonice. Oamenii de specialitate le compară cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Air-les-Bains etc. Apele din aceste izvoare pot fi utilizate pentru curățarea internă. De asemenea, pacienții pot beneficia de mofete. Este vorba de vapori de dioxid de carbon rezultați din activitățile post-volcanice și sunt dispuși astfel încât pacienții să îi poată inhala.

Celelalte tratamente care pot fi efectuate la Slănic-Moldova sunt: aerosoli, băi cu apă minerală încălzită, inhalații cu ape minerale și medicamente prescrise, fizioterapie, hidroterapie, psihoterapie, meloterapie, electroterapie, gimnastică medicală.

Indicații: afecțiuni digestive, hepatobiliare, reumatism degenerativ, endorfine, ginecologice (mai ales în sindromul ovarelor la menopauză) și respiratorii.

EFORIE NORTE, TECHIRGHIOL, MANGALIA (Constanța)

În toate aceste stațiuni balneare există centre de tratament cu nămol din lacul Techirghiol, apă de lac și apă sărată din mare, precum și infuzii din plante medicinal, scrie ExtraNews.

Indicații: afecțiuni reumatice și musculo-scheletice, pneumologice, ale sistemului nervos, dermatologice, vasculare. Tratamente cu nămol, băi fierbinți sau, în piscina interioară, apă de mare sau apă din lacul Techirghiol, masaje, fizioterapie etc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel