joi, martie 23, 2023

Ștefan Bănică Jr. s-a îmbolnăvit. Artistul a împărtășit clipele grele prin care trece, cu fanii săi de pe Facebook.

Ștefan Bănică Jr. este actor, compozitor, cântăreț, regizor, producător și moderator TV român. Având o carieră de peste 30 de ani, este unul dintre cei mai complecși și apreciați artiști din România.

Recent, îndrăgitul artist s-a afișat în spațiul online cu o problemă pe care o are.
Acesta a mărturisit că starea sa de sănătate nu este bună, motiv pentru care a fost nevoit să anuleze concertul pe care trebuia să-l susțină la un celebru local din nordul Capitalei, deoarece este bolnav și de abia poate vorbi.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

În mediul online, Ștefan Bănică a dezvăluit că se simte rău, are laringită, iar starea sa nu este una deloc bună.

„Îmi pare tare rău să mă aflu în situația de a nu putea cânta în această seară la Berăria H din București, concert programat din decembrie anul trecut. Nu pot vorbi deloc, am o laringită acută, care mi-a afectat corzile vocale”, a scris Ștefan Bănică Jr. într-o postare.

Artistul și-a cerut scuze fanilor care trebuiau să participe la concertul său, menționând că biletele rămân totuși valabile până la următoarea cântare, din 28 martie.

„Îmi cer scuze oamenilor care au cumpărat bilete să mă vadă, sper să înțeleagă situația și să-mi revin cât mai repede. Concertul va fi reprogramat pe 28 martie, biletele achiziționate își păstrează valabilitatea pentru data de 28 martie”, a mai scris Ștefan Bănică.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

Ce este laringita acută? O afecțiune care se datorează inflamației acute a mucoasei care căptușește laringele, și prezinta în mod frecvent caracter autolimitat, evoluând spontan spre vindecare.

De ce apare? Factorii predispozanți care favorizează apariția laringitei acute sunt reprezentați de către:

 • Expunerea la condiții de mediu nefavorabile: temperaturi scăzute, schimbări bruște de temperatura, umezeala, poluare;
 • Consumul de tutun, expunerea la vapori toxici;
 • Efort vocal;
 • Rinosinuzita cronica;
 • Infecții virale (virusuri gripale) și bacteriene (Streptococcus pneumoniae);
 • Afecțiuni tumorale ale laringelui;
 • Boala de reflux gastroesofagian, bronșită cronica.

Simptome

 • Disfonie (răgușeală) și tuse uscata – laringita acuta simpla;
 • Detresă respiratorie cu debut nocturn, stridor inspirator (inspirație șuierătoare), tiraj superior (implicarea mușchilor accesori în efortul depus în inspir) – laringita striduloasa;
 • Disfonie, tuse, stridor inspirator – laringita edematoasa subglotica;
 • Febra, odinofagie (durere la deglutiție), disfonie sau estompare a vocii (afectare a corzilor vocale care poate duce până la pierderea vocii), stridor moderat, sialoree (producția excesiva de saliva) – epiglotită.

Diagnostic

Diagnosticul se stabilește în cadrul consultului de specialitate ORL pe baza anamnezei și al examenului clinic amănunțit al pacientului și cuprinde atât inspecția laringelui cu ajutorul unui laringoscop care permite observarea mișcării corzilor vocale, cât și a urechilor și a nasului.

Te-ar mai interesa: 15 riscuri medicale şi efecte toxice ale consumulu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private