Sari la conținut

Știai că statul în picioare arde mai multe calorii decât statul pe scaun? Află cum

Statul in picioare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Statul în picioare vă poate ajuta să ardeți calorii.

Statul în picioare vă poate ajuta să ardeți între 70 și 95 de calorii. În schimb, statul pe scaun arde doar 65-85 de calorii pe oră. Chiar dacă diferența nu pare prea mare, în timp se acumulează.

Doar trecând de la trei ore de stat la trei ore în picioare, s-ar putea să arzi încă 15 până la 30 de calorii. Dezbaterea veche cu privire la faptul dacă statul în picioare arde mai multe calorii decât statul jos a stârnit a stârnit nenumărate discuții.

De ce statul în picioare arde mai multe calorii

Este esențial să defininim valoarea de bază pentru a înțelege controversa arderii caloriilor. Cheltuielile calorice zilnice variază în funcție de vârstă, greutate, metabolism și starea generală de sănătate.

A sta pe canapea, fotoliu sau scaun nu înseamnă inactivitate totală, în ciuda a ceea ce se crede în mod obișnuit. Corpul realizează procese metabolice esențiale, circulație și menținerea posturii chiar și atunci când este așezat.

Statul în picioare implică folosirea mai multor mușchi ai picioarelor, miezului și spatelui decât stând pe scaun. Acestea fiind spuse, nu există o mare diferență în ceea ce privește caloriile arse.

Statul în picioare determină activarea masei musculare. Această masă musculară te ajută să arzi mai multe calorii. De asemenea, statul în picioare vă încurajează să vă mișcați mai mult corpul. Cantitatea de întinderi ale picioarelor și atingeri se poate acumula în timp.

Factori care influențează consumul de calorii

Numeroși factori, cum ar fi metabolismul unui individ, durata activității și intensitatea sa generală, afectează câte calorii sunt arse. Statul în picioare pentru perioade scurte de timp poate să nu aibă un efect major asupra consumului total de calorii.

Termenul „termogeneză fără activitate fizică” (NEAT) se referă la caloriile arse în timpul sarcinilor zilnice. Chiar dacă statul în picioare crește NEAT, s-ar putea să nu fie suficient pentru a provoca o pierdere semnificativă în greutate de la sine.

Pentru sănătatea generală și gestionarea caloriilor, este mai util să încorporezi mișcarea regulată și exercițiile fizice în rutinele de zi cu zi, mai degrabă decât a deveni obsedat de statul în picioare. Secretul pentru încurajarea unui stil de viață sănătos și gestionarea eficientă a greutății constă în atingerea unui echilibru între statul jos și statul în picioare, pe lângă angajarea în exerciții fizice regulate.

Cum să stai mai mult în picioare pentru a pierde în greutate?

  • Puteți începe prin creșterea timpului pe care îl petreceți în picioare în timpul zilei cu 10 până la 15 minute, apoi creșteți-l treptat de acolo. Modul în care adăugați aceste minute depinde de dvs.
  • După fiecare treizeci de minute de stat jos, de obicei se recomandă să stați în picioare cel puțin un minut.
  • Puteți alege să vă întoarceți la statul jos până când au trecut alte treizeci de minute sau puteți alege să rămâneți în picioare încă un minut.

Deși statul în picioare ajută la arderea caloriilor, este important să nu vă blocați în ideea că doar statul în picioare poate provoca o pierdere substanțială în greutate.

Urmărirea sănătății optime și a controlului caloriilor poate fi realizată mai eficient prin adoptarea unei abordări cuprinzătoare care încorporează o alimentație atentă, exerciții fizice frecvente și un stil de viață activ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel