Sari la conținut

Știai că strănutul poate fractura coasta sau că suntem înrudiți genetic cu bananele? Iată 10 informații ciudate despre corpul uman

corpul uman
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Știai că suntem înrudiți cu bananele sau că strănutul poate fractura coasta? Iată 10 informații ciudate despre corpul uman.

Există o multitudine de mistere care încă nu au fost rezolvate. Corpul uman, de exemplu, este plin de lucruri interesante.

Iată câteva fapte interesante despre corpul uman pe care trebuie să le cunoașteți:

Informații ciudate despre corpul uman: 1. Produci peste două halbe de salivă zilnic

Tte-ai întrebat vreodată cum reușește gura ta să rămână umedă pe tot parcursul zilei? Se datorează faptului că, în medie, oamenii produc aproximativ 2 până la 4 litri de salivă în fiecare zi! Gândește-te la asta data viitoare când comanzi o halbă de bere.

2. Strănutul poate fractura coasta

Da, ai auzit bine. Strănutul prea puternic poate provoca leziuni ale coastelor, cum ar fi luxația sau fractura. Acesta este motivul pentru care suprimarea strănutului nu este recomandată.

3. Ai o limbă unică

Știai că fiecare individ are o imprimare unică a limbii? La fel ca amprentele digitale, amprentele limbii au, de asemenea, potențialul de a fi folosite ca instrumente criminalistice eficiente.

Informații ciudate despre corpul uman: 4. Nu poti fredona dacă îți astupi nasul

Nu ne crezi? Astupați-vă nasul complet cu degetele chiar acum și încercați să fredonați.

5. Ficatul tău se regenerează

Poți tăia o parte din ficatul tău și poate crește literalmente înapoi. Ficatul uman are abilități de regenerare și timpul necesar pentru regenerare depinde în întregime de nivelul de deteriorare sau rănire.

6. Numai oamenii pot roși

Îînroșirea este răspunsul corpului la o situație jenantă sau copleșitoare. Dar știai că doar oamenii sunt capabili să roșească? E adevarat! Puteți încerca să complimentați un câine de lângă pentru a vedea dacă se înroșește.

Informații ciudate despre corpul uman: 7. Lipsa de somn e mai periculoasă decât lipsa mâncării

Foamea te poate ucide, dar știai că un corp lipsit de somn te poate ucide mai repede? Acest lucru se datorează faptului că lipsa somnului poate expune organismul la risc de afecțiuni multiple și mult periculoase, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral, obezitate etc.

bananele

8. Ești înrudit genetic cu bananele

Nu este o glumă. Asemănările dintre ADN-ul uman și cele ale bananelor sunt de peste 60%! Vorbind despre banane, iată un fapt bonus – bananele sunt din punct de vedere botanic fructe de pădure, nu fructe.

9. Transpirați prin 2,5 milioane de pori

Vă simțiți transpirați? Dați vina pe corp pentru cei 2,5 milioane de pori. Pe lângă faptul că e vorba de o chestie inestetică, într-un fel, acești pori de transpirație joacă un rol important în reglarea temperaturii corpului.

Informații ciudate despre corpul uman: 10. Ești strălucitor, la propriu și la figurat

Oamenii sunt bioluminiscenți și emit lumină în cantități mici, care nu este vizibilă cu ochiul liber. Practic, suntem o rază de lumină atât la propriu, cât și la figurat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel