miercuri, mai 25, 2022

Un stil de viață dezordonat declanșează o boală agresivă. Un medic celebru spune că acest factor a dus la creşterea alarmantă a numărului de cazuri de diabet din România.

Stilul de viaţă haotic, cauza principală ce declanșează o boală agresivă

Schimbarea stilului de viaţă vine la pachet cu diabetul zaharat. Cea mai des întâlnită boală a sistemului endocrin ce se declanșează atunci când în organism cantitatea de insulină secretată nu este cea optimă.

Te-ar mai interesa: Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă. Sca...

Nu doar schimbarea stilului de viaţă generează această boală, ci și o alimentație neadecvată și globalizarea.

Medicul Constantin Ionescu-Târgoviște mai spune că cea mai mare vină pentru această afecțiune o au marile companii producătoare de alimente.

Medic: Suedezii au vărsat în mare un vapor întreg cu pachete de unt

„Interesul acum care împinge către diabet este al marilor companii producătoare de alimente care trebuie să se consume, pe lângă cele care se aruncă în mod regulat. Am fost şocat, în anii ’80 când am aflat că suedezii au vărsat în mare un vapor întreg cu pachete de unt, pentru ca preţul untului să nu scadă foarte mult. Mi s-a părut o anomalie şi este într-un fel o anomalie, pentru că distribuţia pe întregul Pământ a civilizaţiei este diferită, posibilităţile locale de producere a alimentelor sunt diferite, importurile/exporturile sunt foarte mari.

Te-ar mai interesa: Hepatita misterioasă la copii sau variola maimuței...

200 de milioane de pacienţi diabetici

Pe de altă parte iată că şi încălzirea globală despre care se vorbeşte se datorează tot goanei după profit. Aceasta face ca în jurul Bucureştiului şi al tuturor capitalelor lumii, suprafeţe imense de verdeaţă sunt acoperite de betoane. Înlocuind producerea de oxigen şi crescând producerea de dioxid de carbon, conduce la această încălzire globală care este cuantificată şi care se încearcă să fie oprită.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: ai pielea palida sau pistrui? ...

Nu ştiu dacă vom avea înţelepciunea, ca umanitate, să stopăm flagelul acesta, pentru că dacă în lume în 1980 erau cam 200 de milioane de pacienţi diabetici, în prezent s-a ajuns la cifre de 700 de milioane de diabetici în întreaga lume. Această creştere continuă ar trebui stopată.

Nu ştiu dacă în orizontul de viaţă pe care noi îl avem se va putea reuşi un asemenea proiect de stopare a acestei tragedii biologice pe care o creează scăderea gradului de activitate fizică şi creşterea aportului alimentar care nu mai este cel de odinioară, care era natural şi pe care organismul îl asimilase ca şi nevoie pentru întreţinerea sănătăţii lui”, a povestit, la emisiunea „Academia de Sănătate”, spune profesorul, citat de Capital.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii de sarcina...

„Noi facem, de fapt, un fel de medicină de precizie, în sensul că tratamentul este adaptat pacientului care îţi vine cu un tablou biochimic şi clinic foarte sugestiv. Ştii cam ce dietă să-i dai, ce tratament trebuie să urmeze, dar ceea ce nu ştim este ce face el acasă.

Educaţia la noi suferă foarte mult. Chiar se propunea în unele ţări ca problemele de diabet să fie introduse chiar începând de la copiii din şcoli, ca prevenţie, pentru că, iată, explozia asta a diabetului a fost datorată procesului civilizator care înseamnă mişcare mai mică, aport alimentar mai mare. De aici obezitatea”, a subliniat prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște.

Te-ar mai interesa: Bea această băutură minune în fiecare zi! Stimulea...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private