sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Ana Maria Nitu

Stilul de viață sănătos este crucial în cazul în care există riscuri de dezvoltare a cancerului de sân. Femeile trebuie să aibă grijă la ce mânâncă și intensitatea antrenamentelor sportive. Iată ce spun experții

Stilul de viață influențează debutul bolii

 

Conferențiarul Universitar Doctor Ion Daniel, împreună cu fizioterapeutul Bogdan Goga subliniază importanța atât a activității fizice cât și a alimentației în debutul bolii.

“Obezitatea, fetele mai grăsuțe sunt mai predispuse riscului de dezvolta cancer de sân, deoarece au mai mulți hormoni estrogeni. Apelul meu este spre o alimentație cu produse cât mai puțin procesate, cât mai puțin preparate cu ingrediente necontrolate și mișcare fizică”, spune doctorul Daniel.

“Nu este suficient să mergem de 3 ori la sală pe săptămână și să spunem că facem mișcare. Trebuie să ne mișcăm cu totul mai mult pe tot parcursul zilei. O dată la o oră ridicați-vă de la birou și hidratați-vă, mergeți pe jos în loc să luați transportul în comun pentru a evita foarte multe boli, în special, cancerul de sân ”, încheie fizioterapeutul Bogdan Goga.