Sari la conținut

Știre de ultimă oră. Conform Ministrului Educației, elevii ar putea reveni fizic în bănci de miercuri

Conform datelor publicate în urmă cu puțin timp de către Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare în București este pentru prima dată sub 1 la mia de locuitori. Cu această ocazie, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews că elevii ar putea reveni fizic în sălile de curs începând cu miercuri.

Rata de infectare în București a ajuns luni la 0.94.
Rata de infectare pe sectoare, potrivit data.gov.ro:
Sector 1 -1,06
Sector 2 – 1,05
Sector 3 – 0,74
Sector 4 – 1,03
Sector 5 – 0,8
Sector 6 – 0,9
Conform modificărilor anunțate de ministrul Educației, școlile din București s-ar putea deschide în totalitate încă din această săptămână.
Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.
Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat luni. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.
Câmpeanu a precizat pentru HotNews.ro că ordinul va fi emis luni și că, cel mai probabil, ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul serii. Apoi, DSP și ISMB trebuie să aprobe acest ordin, iar prefectul Capitalei să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întorrcerea la școală a tuturor elevilor.
„Având în vedere acești pași de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri”, a adăugat ministrul Educației.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: