Sari la conținut

Stoc de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca, descoperit în Italia

vaccinarea cu AstraZeneca

Recent, în Italia a fost descoperit un stoc de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca de două ori mai mare față de cantitatea livrată în Europa până în acest moment. 

Descoperirea a fost făcută în urma solicitărilor Bruxell-ului. Se pare că dozele nu au mai ajuns la timp, motiv pentru care s-a cerut începerea unei anchete.

În Italia a fost descoperit un stoc de vaccin AstraZeneca de aproape două ori mai mare decât cantitatea pe care compania a livrat-o până acum Uniunii Europene. Pe fondul întârzierilor repetate din aprovizionarea cu acest ser, Bruxelles-ul i-a cerut guvernului italian să elucideze cazul, potrivit Rador.

Stoc de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca, descoperit în frigiderele unei fabrici

În urma anchetei declanșate de Comisia Europeană, Italia a descoperit în frigiderele unei fabrici de la Anagni, Frosinone, nu departe de Roma, 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca pregătite pentru a fi trimise nu numai în Europa, ci și în programul COVAX, care poate distribui echitabil vaccinul împotriva noului coronavirus peste tot în lume.

Stocul descoperit este însă unul foarte mare, dacă se ține cont de faptul că AstraZeneca a predat până în prezent Uniunii Europene doar 16,6 milioane de doze de vaccin. Compania farmaceutică a explicat că din cele 29 de milioane de fiole, 16 milioane așteaptă rezultatele controalelor de calitate pentru a fi expediate în Europa, iar celelalte 13 fac parte din angajamentul față de țările cu venituri mici.

Premierul Mario Draghi a anunțat încă de ieri că două loturi au fost deja trimise spre Belgia pentru a fi verificate, fără să se știe unde vor ajunge ulterior. Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles și Londra sunt într-o luptă continuă, comentează presa din Peninsulă.

Anthony Fauci, cel mai cunoscut specialist în imunologie din Statele Unite, a declarat că AstraZeneca va transmite, cel mai probabil, un nou comunicat actualizat legat de vaccinul său împotriva COVID-19, după ce un comitet de monitorizare a datelor și siguranței și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că recentul comunicat dat publicității de companie cuprinde informații învechite.

Dr Fauci și dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite (CDC), și-au exprimat îngrijorarea, în cadrul unei conferințe de presă, în privința traiectoriei pandemiei, deși 84 de milioane de persoane au primit deja o primă doză de vaccin împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de vaccinare din SUA

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.