Sari la conținut

Stomatolog, reţinut sub acuzaţia că a decontat servicii medicale fictive pentru pacienţi

Un medic stomatolog a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii doljeni sub acuzaţia că a decontat servicii medicale fictive acordate unor pacienţi, prejudiciul ridicându-se la aproape 100.000 de lei.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că au fost făcute şase percheziţii în Craiova şi în comuna Radovan, atât la domiciliul unor cadre medicale, cât şi la sediul cabinetelor medicale în care aceştia asigură asistenţă medicală de specialitate.

“Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea şi depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus şi menţiunt în eroare reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând şi decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obţinerea unui folos patrimonial injust. Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.000 lei”, a transmis IPJ Dolj.

Potrivit sursei citate de News.ro, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Ea va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea luării unei măsuri preventive.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel