sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Ana Maria Nitu

Chiar dacă nu este cald afară asta nu înseamnă că nu mai trebuie să ne hidratăm

În timpul iernii nu trebuie să ne repezim să bem expresso sau ciocolată caldă și să sperăm că vom fii hidratați deoarece asta este doar o impresie. Dacă idea unui pahar rece cu gheață nu este foarte atrăgătoare în zilele răcoroase, am pregătit câteva strategii pentru a rămâne hidratat în sezonul rece

1.Setează un obiectiv

Doi litri pe zi este norma pentru femei și doi litri și jumătate este norma pentru bărbați, conform Dr. Ralph E. Holsworth: “Pune apă în sticlă de seara și bea câte o gură pe timpul zilei pentru a monitoriza progresul”

2.Ajustează conform altitudinii

Dacă vrei să escaladezi munții, Dr Holsworth, te sfătuiește să ai în minte că altitudinea are un efect asupra organismului care procesează apa. Cu cât urci mai sus cu atât trebuie să bei mai multă apă.

3.Oglindă….oglinjoară

Dacă ai pielea aspră pe timpul iernii înseamnă că trebuie să bei mai multe lichide. Pielea strălucitoare este un efect al hidratării.

4. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul

În loc să bei cafea sau ciocolată caldă care conține foarte multe calorii, încălzește-te cu cea de plante. Apa fierbinte te va hidrata, iar antioxidanții din plante vor preveni distrugerea celulelor.

5. Bea apă de iarnă

Foarte mulți oameni se feresc de apa rece iarna deoarece li se face frig. Doctorul recomandă apa călduță cu lămâie sau alte fructe pentru un gust festiv

6. Porții de apă

Aproape 90% dintre fructe și legume conțin apă. 5 porții de legume și fructe pe zi sunt suficiente

7. Alimente bogate în potassiu

Cartofii dulci, bananele, varza albă, toate conțin potasiu, care ajută la dispersia apei în corp.

8.Sari peste cocktailuri

Alcoolul face ca procesul de hidratare să fie îngreunat, spune Dr. Holsworth, ceea ce înseamnă că vei transpira mai mult ca de obicei. Dacă ieși în oraș să bei, atunci bea un pahar de apă la fiecare pahar de alcool pe care îl consumi. De asemenea, te va ajuta și în cazul mahmurelii.

Ana Maria N.