duminică, februarie 28, 2021

Fostul director al Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, le explică românilor cât de importantă este imunizarea. Acesta este singurul mod prin care putem reveni la normal cât mai repede, susține expertul. Iată ce a declarat, imediat după vaccinare.

Adrian Streinu-Cercel, renumitul medic și cercetător român, a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, de ce refuzarea imunizării este o greșeală. Aceștia vor trebui să realizeze că virusul face victime reale, iar frica de vaccin nu este una întemeiată. Imunizarea este singura noastră soluție eficientă și sigură.

”Sunt practic niște grămăjoare de grăsime, și în interiorul acestei grămăjoare este pusă o moleculă de DNA, de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf, de spike. După care celelalte celule vin și fac treaba și fac anticorpul necesar în așa fel încât, când vine virusul, acesta să fie inactivat de la partea de intrare.

Nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat lucrul ăsta”, a susținut Adrian  Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.

De asemenea, medicul a împărtășit experiența sa în privința vaccinării. Acesta a primit doza recent și a mulțumit personalului medical pentru toată munca depusă.

„E extraordinar vaccinul! Nu a durut absolut deloc. Fetele au mână foarte ușoară, pentru că sunt de la noi din Institut și echipa de aici este o echipă superbă din punct de vedere medical și al dotărilor”, a susținut medicul, imediat după vaccinare.

„Eu vreau să le mulțumesc tuturor, pentru că au făcut o treabă nemaipomenită în această pandemie”, a completat Adrian-Streinu-Cercel.

Care este singura metodă prin care putem elimina rapid virusul?

„Lumea a înțeles că acest virus e o nenorocire și că poate să te omoare. Singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea. Vaccinul este superb, din punct de vedere al modului în care a fost conceput”, a afirmat medicul, conform Antena 3.

Ultimele stiri

Parteneri