Sari la conținut

Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer și nimeni nu mă protejează. Cineva să mă ajute”

Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer și nimeni nu mă protejează. Cineva să mă ajute”

Marcela, o româncă stabilită în Italia, a aflat în urmă cu aproximativ cinci ani că are o boală necruțătoare. Pe lângă problemele de sănătate pe care le are, femeia se luptă și cu serviciului local de sănătate.

 

„De când am descoperit tumora m-am confruntat imediat cu întârzierile din sistemul local de sănătate. Întârzieri în diagnosticare și întârzieri în tratament, gândiți-vă că am avut primul ciclu de chimioterapie exact la un an de la descoperirea cancerului. Aceasta este doar una dintre multele probleme cu care a trebuit să mă confrunt”, spune românca în vârstă de 50 de ani care locuiește în Massa Carrara.

Citeste si:

Aceasta este plângerea româncei, tratată la spitalul Apuane din Massa pentru o tumoare la sân pentru care a trebuit să fie operată.

„Chiar și această operație de care depindea viața mea a fost efectuată foarte târziu, de asemenea”, continuă ea, „ceea ce a permis tumorii să crească”.

Povestea ei nu este o poveste clinică ca multe altele, de fapt, a existat o întârziere inițială de nouă luni de la momentul în care s-a prezentat pentru prima dată la urgențe și până când a fost pus diagnosticul tumorii. Iar acesta a venit doar după multe insistențe din partea Marcelei.

Românca, epuizată de boală și de întreaga situație, a încercat să meargă în instanță prin intermediul unui avocat care o sprijină, dar chiar și aici a trebuit să se confrunte cu întârzieri interminabile și acum este cu adevărat disperată.

„Nu mai știu ce să fac, avocatul meu a prezentat un Atp (evaluarea tehnică preventivă, n.r.) la instanță, apoi un recurs în regim de urgență, fără să fie evaluată urgența. Eu sunt încă în cei cinci ani (de parcurs oncologic) și instanța continuă să amâne, permițând Asl să facă ce vrea.

Sunt obosită și am decis să-mi fac publică povestea în speranța că cineva mă va ajuta, pur și simplu nu mai pot suporta.”, explică Marcela conform presei italiene, citat de stiridiaspora.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.