Sari la conținut

Student la medicină, tentat să renunțe la ultimul an de facultate, după ce s-a angajat pe timp de vară. Ca doctor „câștig mai puțin într-o lună decât câștig acum într-o săptămână”

Medicii și rezidenții care fac gărzi vor primi indemnizații
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Indemnizații pentru medicii de gardă

Mai este puțin până la începerea unui nou an universitar, iar mulți studenți au fost nevoiți să lucreze pe timp de vară pentru a-și asigura existența.

Acesta este și cazul unei studente în anul 5 la Facultatea de Medicină care și-a găsit un loc de muncă în aeroport în Olanda, iar acum, își pune întrebarea dacă merită să termine medicina sau să își păstreze actualul loc de muncă. Tentația este cu atât mai mare cu cât câștigul într-o săptămână la actualul serviciu este cu mult mai mare decât salariul pe o lună ca doctor debutant.

Tema a fost dezbătută online pe Reddit

Facultatea de medicină vs. o viață liniștită cu venituri decente

„Vin cu următoarea întâmplare Short story, după sesiune, la mijlocul lunii iulie am plecat în Olanda din varii motive.

În prezent lucrez într-un aeroport între 40-60 de ore pe săptămână, venit săptămânal net 800-900€, chirie, utilități și mașină asigurate de companie. Bonus, îmi place jobul, merg cu bucurie la muncă

Citeste si:

Cum mă pot întoarce să învăț un an pentru un examen, ca mai apoi să câștig mai puțin într-o lună decât câștig aici într-o săptămână!?

Nu mai pare fezabilă pentru mine toată ideea în sine. (Și nu, nu fac medicina pentru bani.)

So, mă întorc sau rămân? Vreau doar să aud alte păreri, mersi! Zi faină să aveți!”, a scris tânărul pe Reddit.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Sfaturile altor studenți

„Sfatul meu e să îți iei diplomă de licență”

În comentarii, cei mai mulți recomandă să termine studiile.

„Termină facultatea că e păcat de 5 ani până acum. Poate reușești să înveți olandeză și pleci acolo că medic rezident, fără să mai dai examenul aici. Nu știu cum e în Olanda, dar multe țări UE acceptă rezidenți, vezi politica fiecăreia.”

„Termină 6 ani aici, că licența se ia fără foarte mari bătăi de cap (comparativ cu rezi) și apoi poți aplica liniștită. Dacă vreodată se întâmplă ceva și va trebui să te întorci, măcar vei avea facultatea terminată+/- rezidențiatul de acolo. Vei putea să te integrezi mult mai ușor.”

„Ca cineva care a avut gânduri similare de renunțare pe ultima sută de metri, sfatul meu e să îți iei diploma de licență. Trage cât poți de mult să treci examenele anul asta și prezintă licență. În cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut și nu rămâi fără jobul acela, poți liniștit să te apuci de învățat pentru rezi și să îl dai. Știu că e un stres mare, eu am fost în burnout în anul 6 și nu știu cum am reușit să termin, dar profită de faptul că mai e puțin și vei avea o diplomă care îți da o mică siguranță pe viitor.”

„Consider că o gândești pe termen foarte scurt, dar în contextul facultății nu o poți gândi așa. Ai tras de facultatea aia 5 ani, iar acum vrei să renunți fiindcă câștigi mai bine lucrând în aeroport”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.