Sari la conținut

Studenţi şi elevi, pregătiţi din fonduri europene ca să devină radiologi

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, au lansat proiectul POSDRU/161/2.1/G/136326 – Program de consiliere pentru elevi și studenți la medicină și practică în imagistică și radiologie-cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în Oameni.

Principalul obiectiv al proiectului il reprezinta cresterea ocupabilitatii elevilor inmatriculati in sistemul national de invatamant si a studentilor la medicina si dezvoltarea aptitudinilor de munca a acestora, prin asigurarea de servicii de orientare si consiliere profesionala adaptate si organizarea de stagii de pregatire practica, in vederea imbunatatirii insertiei acestora pe piata muncii.

Subvenţie de 1.000 de lei şi 15 premii speciale

Grupul tinta al acestui proiect este reprezentat de 180 de studenti la medicina si 170 de elevi. Fiecare student inscris in acest proiect va beneficia de o subventie de 1.000 lei daca va indeplini toate cerintele impuse stagiul de practica. În urma unui test final se vor acorda 15 premii speciale pentru studentii cu cele mai bune rezultate.

De asemenea, proiectul isi propune sa faciliteze tranzitia de la scoala la activitatea profesionala prin organizarea de stagii de practica profesionala de radiologie in cadrul unui spital cu traditie de peste 20 de ani in domeniu. Un alt obiectiv al acestui proiect este imbunatatirea oportunitatilor de efectuare a stagiilor de practica in radiologie si imagistica medicala pentru 180 studenti ai Facultatii de Medicina din cadrul UMF « Carol Davila » Bucuresti.

« Prin practica de radiologie  organizata in cadrul proiectului in Departamenul de Radiologie Imagistica Medicala si Radiologie Interventionala din IC Fundeni studentii isi vor dezvolta abilitatile si orizontul medical prin imbinarea notiunilor teoretice cu cele practice, asistand la modalitatile de explorare radio-imagistica ale pacientilor intr-un context clinico-biologic bine stabilit si invatind alaturi de specialistii radiologi cum se analizeaza o examinare radiologica standard, ecografica, CT sau RM si cum trebuie integrata informatia obtinuta in vederea alegerii tratamentului optim pentru pacient, acest lucru prespunand un dialog multidisciplinar si multiparametric » a declarat Prof. Univ. Dr. Ioana Lupescu, manager proiect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel