sâmbătă, decembrie 3, 2022

Potrivit unui raport din 2013, un studiu efectuat la University of Colorado Cancer Center asupra sintezei in laborator a celei mai active componente din extractul de samburi de struguri, B2G2  demonstreaza ca acest compus sintetizat induce moartea celulara cunoscuta sub numele de Apoptoza in cazul celulelor canceroase din prostata, lasand celeule sanatoase neatinse.

Apoptoza este procesul mortii programate a celulelor ce poate avea loc in cazul organismelor multicelulare. Evenimente biochimice conduc spre schimbari celulare caracteristrice (morfologie) si moarte. Aceste modificari includ pustule, micsorari ale celulelor, fragmentarea nucleelor, condensarea cromatinelor si fragmentarea cromozomiala a ADN-ului. Apotoza este o moarte naturala ce are loc in cazul celulelor, spre deosebire de necroza. Diferit de necroza, care este o forma de morte traumatica a celulelor ce rezulta din degradari celulare majore induse de trauma, apoptosis confera avantaje in timpul ciclului vietii unui organism. De exemplu, diferentierea degetelor de la maini si de la picioare in cazul unui embrion uman are loc loc datoita apoptosei; rezultatul este ca degetele se separa. Apoptoza produce fragmentare celulara denumita „corp apoptotic” pe care celulele fagotice  le pot consuma si apoi le pot elimina din acel tesut inainte ca aceste celule fragmentate sa se „verse” si sa se imprastie, cauzand leziuni. Undeva intre 50 si 70 de miliarde de celule mor in fiecare zi datorita acestui proces in interiorul corpului unui adult. Pentru un copil cu varsta intre 8 si 14 ani, numarul acestora se situeaza undeva intre 20 si 30 de miliarde – sursa Wikipedia.
 Iata ce declara Alpna Tyagi, Doctor la University of Colorado Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences:

„Am vazut rezultate similare anti-cancerigene si in trecut cand am lucrat cu extractul de samburi de struguri (GSE), insa acum stim ca B2G2 este ingredientul biologic activ ce poate fi sintetizat in cantitati suficiente ca sa ne permita sa analizam in detaliu mecanismele mortii in cazul celulelor canceroase”.

Te-ar mai interesa: Cancer ovarian: patru simptome principale care apa...

Tyagi lucreaza in laboratorul CU Cancer Center si este impreuna cu Chapla Agarwal, ambii Doctori in stiinte la Skaggs School of Pharmacy, autor al lucrarii. Grupul a petrecut mai bine de un deceniu demonstrand activitatea anti-cancerigena a extractului de samburi de struguri (GSE) in conditii controlate de laborator. Studiile anterioare au demonstrat eficacitatea GSE impotriva multor tipuri de celule canceroase si au aratat si mecanismele actiunilor acestuia. Insa afirmatia lor prin care GSE distruge cancerul era umbrita de faptul ca nu se cunostea exact molecula ce actiona in acest fel.

„… Pana de curand, nu cunosteam care dintre constituentii GSE creea acest efect. Acest compus creat in mod natural, GSE, este o combinatie de polifenoli si in plus pana acum ne era neclara compozitia constituentilor bilogici activi care actionau impotriva celulelor canceroase”.– Tyagi

Te-ar mai interesa: Alimentul care costă doar un leu și ameliorează ze...

In cele din urma grupul a indicat catre B2G2 ca fiind cel mai activ compus, insa Tyagi explica ca „… Este scump si ne ia mult timp sa-l izolam in cadrul extractului de seminte de struguri”. Cheltuielile legate de izolarea compusului B2G2 a limitat explorarile grupului si a intarziat declaratia in legatura cu beneficiile sale anti-cancerigene. Asa ca, in loc sa purifice compusul B2G2 din GSE, grupul a decis sa il sintetizeze in laborator. Studiul de fata raporteaza succesul acestui efort. Acum grupul are posibilitatea sa sintetizeze cantitati mari de B2G2, rapid si ieftin.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre reumatism și una dintre cele mai f...

In lucrare, grupul arata ca activitatea anti-cancerigena a compusului sintetizat B2G2 este similara ca mecanisme si eficacitate a GSE ce a fost demonstrat in experimentele naterioare.

„Scopul nostru a fost un test clinic al compusului biologic activ din GSE impotriva cancerului la oameni. Insa este destul de dificil sa obtii aprobarea FDA pentru o testare in care nu cunoastem mecanismele si posibilele efecte ale tuturor compusilor actici. Asadar, izoland si sintetizand compusul B2G2 inseamna un pas important pentru ca acum avem posibilitatea sa experimentam cu compusul pur. Munca ce se desfasoara in laborator mareste gradul nostru de inetelegere al mecanismelor de actiune ale compusului B2G2, ceea ce ne va ajuta enorm in cadrul studiilor preclinice si clinice din viitor”.– Tyagi

Te-ar mai interesa: Centru de asistență și îngrijire pentru persoane v...

Extractul din samburi de struguri nu prezinta niciun efect advers. Insa, trebuie sa mentionam faptul ca nu trebuie sa va bazati pe aceasta cura ca fiind singura abordata pentru tratarea cancerului. Pentru a castiga lupta in aceasta batalie, trebuie dezvoltata o adevarata strategie de eliminare a toxinelor, a hrani organismul cu nutrienti de o calitate superioara si, desigur, indepartarea oricarei stari de furie sau disfunctie fizica, mentala ori emotionala.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private